Terörle Mücadele Eylem Planı

Terörle Mücadele Eylem Planı

İTO Başkanı Çağlar: "Devletin ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesini bölgede yeni yatırıma başlayacak girişimciler tamamlayacak"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Terörle Mücadele Eylem Planı" ile ilgili devletin ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesini bölgede yeni yatırıma başlayacak girişimcilerin tamamlayacağını bildirdi.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan 10 maddelik, "Terörle Mücadele Eylem Planı" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İTO'nun 400 bine yakın üyesi içinde Doğu ve Güneydoğu illerinden birçok girişimcinin bulunduğunu, bunların bölgede yatırımları ve geniş bir dağıtım ağları olduğunu aktaran Çağlar, "Devletimizin şefkat eli bir kez daha bölgenin üreten, istihdam oluşturan kesimine uzanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çağlar, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı paketin sosyal ve ekonomik yönleriyle önemli bir imkan getirdiğini vurgulayarak, bölge topyekün kalkınana kadar bu tedbirlerin devam edeceğine inandıklarına dikkati çekti.

Devletin ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadelesini bölgede yeni yatırıma başlayacak girişimcilerin tamamlayacağını ifade eden Çağlar, "Biz hep en önemli barış dilinin ticaret olduğuna inandık. Ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı girişimcimizin barış dili verecek. İTO olarak bölge illerimizin yaralarının sarılması ve kalkınma hamlesi başlatılması için çalışmalarımızı daha büyük bir şevkle sürdüreceğiz. Devletimizin ortaya koyduğu çözüm yollarını tüm olanaklarıyla desteklemeye devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler