Telefonla dolandırıcılığı banka görevlisi engelledi

Telefonla dolandırıcılığı banka görevlisi engelledi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcıya para göndermeye çalışan kişi, banka görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde kendisini telefonda polis olarak tanıtan zanlıya para göndermeye çalışan kişi, banka görevlilerinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, 73 yaşındaki Dursun Ali Baydan'ı cep telefonundan arayan ve kendini polis olarak tanıtan şüpheli, Baydan'dan "bilgilerinin PKK’nın eline geçtiğini" söyleyerek verdiği hesap numarasına para yatırmasını istedi.

Baydan, bir banka şubesine giderek söz konusu hesaba bankadaki 3 bin lirasını çekerek yatırmak istedi. Telefondaki kişi paranın yeterli olmadığını belirterek Baydan’dan kredi çekmesini istedi. Durumdan şüphelenen banka görevlisi, polise haber verdi.

Banka şubesine giden polisler, Baydan’ı Fatsa Emniyet Müdürlüğüne götürerek şikayetçi olmasını istedi. Polis, banka hesap ve telefon numarasından yola çıkarak şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı duyarlı olmaya davet eden Fatsa Emniyet Müdürü  Etem Öztürk, "Müdürlüğümüze bağlı birimlerimiz halkı bilinçlendirmek ve bu tür olaylara daha duyarlı olmalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Özellikle polis veya savcının para talep etmesi mümkün değil. Polis, suç ve suçluyla mücadele eder ve para istemez. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar ve yaşanabilecek olası bir olumsuzlukta bizlere müracaat etsinler” dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Baydan ise kendisini polis olarak tanıtan kişinin, hesabındaki tüm parayı verilen hesaba yatırmasını istediğini anlattı.

Bilgilerinin PKK’nın eline geçtiğinin söylenmesi üzerine paniğe kapılarak istenen her şeyi yaptığını söyleyen Baydan, "Banka görevlisi durumu anlamış ve polisi aramış. Onun sayesinde paramı kurtardım. Kendilerinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :