TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Pektaş:

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Pektaş:

"Türkiye üretici ülkelerden enerji arzı sağlayan önemli bir ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor"

HAMBURG (AA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Türkiye’nin üretici ülkelerden enerji arzı sağlayan önemli bir ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Pektaş, Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen "Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı" kapsamındaki Avrupa Rüzgar Konferansı'na katıldı.

Konferansın Türkiye oturumunda değerlendirmelerde bulunan Pektaş, Türkiye’nin Ortadoğu, Hazar ve Orta Asya gibi petrol ve doğalgaz rezervleri açısından zengin bölgelere coğrafi olarak yakın konumda olduğunu hatırlattı.

Kaynak, “Kaynak ülkeleriyle tüketici ülke arasında doğal bir köprü konumunda olan ülkemiz, enerji kaynaklarının ve taşıma güzergahlarının çeşitlendirilmesine yönelik projelerde önemli bir aktör olarak yer almaktadır. Jeopolitik açıdan çok önemli bir bölgede ve kilit konumda olan Türkiye, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarını hızla hayata geçirmektedir. Türkiye’nin üretici ülkelerden enerji arzı sağlayan önemli bir ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin iddialı hedeflerini destekliyoruz"

Türkiye’nin hızla artan enerji ihtiyacını karşılarken çevreye dost teknolojiler kullanılması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına öncelik verdiğini anlatan Pektaş, “Nitekim son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik vererek çevreye dost bir kalkınma anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz. Doğanın dengesini bozmadan 2023 hedeflerimize ulaşmak konusunda azami hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Giles Dickson da Türkiye’nin enerji sektöründe Avrupa’nın çok önemli ortağı olduğunu vurguladı.

Dickson, “Biz Avrupa’da rüzgar enerjisini geliştirmek için bu kadar çaba gösterirken Türkiye’nin AB ülkelerinin bir çoğunun ilerisinde iddialı olduğunu görüyoruz. 2023 yılında 20 GW gibi iddialı bir hedefi var ve bu sektör açısından memnuniyet verici. Bu iddialı hedefini gerçekleştirmesini destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Dickson, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından düzenlenen panelde Türkiye’de enerji sektöründeki iş imkanları tartışıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı