TBMM Başkanvekili  Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"İsrail'in, Amerika'nın, Almanya'nın, Hollanda'nın ve diğer Avrupa ülkelerin bize neler yaptığını görüyorsunuz. Onların tek korktukları şey bir Müslüman ülkenin dünyada söz hakkı sahibi olmasıdır"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "İsrail'in, Amerika'nın, Almanya'nın, Hollanda'nın ve diğer Avrupa ülkelerin bize neler yaptığını görüyorsunuz. Onların tek korktukları şey bir Müslüman ülkenin dünyada söz hakkı sahibi olmasıdır." dedi.

Aydın, Kahta ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan spor kompleksinin temel atma törenine katıldı.

Aydın burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük hizmetleri partilerinin döneminde aldığını belirterek, bunun sebebinin amaçlarının hizmet olan bir yönetim anlayışından kaynaklandığını söyledi.

Yıllarca bu ülkede Kürtlerin, Alevilerin, başörtülülerin ile değişik ideoloji ve inanca sahip insanların inkar ve asimile politikaları ile dışlandığını, AK Parti'nin iktidarından sonra bunların ortadan kaldırıldığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Kardeşlerim hepiniz çok iyi bilirsiniz ki yakın tarihimizde Kürtçe konuşmak yasaktı. Fakat şimdi Kürt vatandaşlarımız bu ülkede istediği makama gelmektedir. Bunun devamı için 16 Nisan'da sandıkları 'evet' oyları ile doldurunuz. Daha önce belki başka partilere oy vermiş olanlarınız var fakat bu sandık seçim sandığı değil, geleceğimizin teminatının sandığıdır. Siz çocuklarınız için, onların geleceği için oylarınızı kendinize veriniz. Çocuklarınız sizden daha iyi yaşasın, onlar yokluk görmesin, darbeler yaşamasın, en iyi okullarda okuyarak en güzel yerlere gelsinler. Bunun için bir oyu bile heba etmeyiniz. İsrail'in, Amerika'nın, Almanya'nın, Hollanda'nın ve diğer Avrupa ülkelerin bize neler yaptığını görüyorsunuz. Onların tek korktukları şey bir Müslüman ülkenin dünyada söz hakkı sahibi olmasıdır."

Terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinin Kürt halkını tehdit ettiğini, referandumda çıkacak evet sonucunun kendilerinin sonu olduğunu belirten Aydın, konuşmasına Kürtçe devam ederek onların sonlarının çok yakın olduğunu ve bu ülkenin çok kısa sürede terör belasından kurtulacağını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler