Taşınmayan galeriler mühürlendi

Taşınmayan galeriler mühürlendi

Zabıta ekipleri, 2. el oto galerilerinin taşınmasıyla ilgili mahkeme kararına rağmen dükkanlarını boşaltmayan veya boşalttıkları yönünde bildirimde bulunmayan esnafın dükkanlarını mühürledi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 2. el oto galerilerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili mahkeme kararına rağmen dükkanlarını boşaltmayan veya boşalttıkları yönünde bildirimde bulunmayan esnafın dükkanlarını mühürleyerek, bu işletmeleri faaliyetten men etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı ile ilçe zabıta ekipleri, 2. el oto galerilerine Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmaları için verilen süre dolmasına rağmen taşınmayan ve ilgili mahkeme kararlarına uymayan galerileri mühürlemeye başladı.

Zabıta ekipleri, Ankara’da 2. el oto galerilerinin bulunduğu Aydınlıkevler İrfan Baştuğ Caddesi ve civarında bulunan dükkanlarını boşaltmaları için tebligat yapılan 52 oto galerisinde incelemelerde bulundu.

Dükkanlarını boşaltmayan veya boşalttıkları yönünde bildirimde bulunmayan esnafın dükkanlarını mühürleyen zabıta ekipleri, mahkeme kararı sonuçlanmayan galericileri ise dükkanlarının önüne, kaldırımlara araç park etmemeleri yönünde uyardı. Ayrıca esnafa mahkeme sonuçlanan kadar kontrollere devam edileceği, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, zabıta ve polisin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarla, Ankara’da 2. el oto galerilerinin bulunduğu 9 bölgede, mahkeme kararları doğrultusunda mühürleme işlemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Taşınmayan galerilere tebligat yapıldığını belirten yetkililer, 280’in üzerinde oto galerisinin OTONOMİ'ye taşındığını, denetimler sırasında çok sayıda galericinin de taşınma hazırlıklarını tamamladıklarını tespit ettiklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :