Tarım Kredi Marketleri, Yeni Zamlarla İndirimi Dengeledi

Tarım Kredi Marketleri, Yeni Zamlarla İndirimi Dengeledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Enflasyonla Mücadele Çağrısına Destek Veren Tarım Kredi Kooperatifleri'nde İndirimler Yetersiz Kaldı; Ürün Fiyatları Yüzde 14 Arttı

Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki kuruş kuruş indirimlerin ardından birçok üründe fiyatların yükseldiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle zincir marketlerden enflasyonla mücadeleye destek için yapılan indirim çağrısının sonuçsuz kaldığı ve bazı ürünlerin fiyatlarının arttığı belirtiliyor.

İndirim zamlarla dengelendi

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın haberine göre; Tarım Kredi Kooperatifleri, indirim çağrısına destek vermiş ve yüzde 50'ye yakın indirim yapacağını açıklamıştı. Ancak, indirimlerin ardından marketlerdeki fiyat artışlarının indirimleri dengelediği ifade ediliyor. Bu durum, üreticinin ürünlerini düşük maliyetle satamadığı ve fiyatların yükselmesine neden olduğu görüşünü yansıtıyor.

Bazı ürünlerde indirim olmadan zam geldi

Örnek vermek gerekirse, indirim çağrısından önce 2 litrelik zeytinyağının 309 TL olduğu, ancak hiç indirime girmeden fiyatının yüzde 14 artarak 350 TL'ye yükseldiği belirtiliyor. Aynı dönemde 525 gram peynirin fiyatının 114 TL'den 127.50 TL'ye çıktığı, fasulyenin 39.50 TL'den 44.90 TL'ye yükseldiği ve buğday ununun 69.90 TL'den 73.90 TL'ye yükseldiği ifade ediliyor.

Tarım Kredi Marketlerinde indirim yetersiz kaldı, kısa sürdü

Makarnanın 15 TL'den 14.50 TL'ye düştüğü ancak bu indirimin kısa süre sonra geri alındığı ve fiyatının yeniden 15 TL olduğu, 1 litre sütün de ambalaj değişikliği sonrasında 20.40 TL'den 23.50 TL'ye çıktığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler