KOSKİ'den Uzunkuyu ve Feriz mahallelerine yeni su şebeke hattı

KOSKİ'den Uzunkuyu ve Feriz mahallelerine yeni su şebeke hattı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ, yeni su şebeke hattı projesi ile şehirdeki altyapıyı güçlendiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehir genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir altyapı hizmetlerini yaygınlaştırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yerleşim alanlarında alt yapı ihtiyaçlarını karşılamak için belirli bir plan ve program çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Konya'da içme suyu temin ve dağıtım sistemleri modernize edildi

Konya Büyükşehir Çumra’ya yeni bir su şebeke hattı daha kazandırıyor

Başkan Altay, Konya genelinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına ek olarak mevcut içme suyu temin ve dağıtım sistemlerini de modernize ettiklerini açıkladı. Ayrıca, yeni su temin sistemleri kurarak su kayıp kaçak oranlarını minimize edecek projelerin devam ettiğini vurguladı.

Çumra Uzunkuyu'da yeni su şebeke hattı

2023 yılı içerisinde hayata geçirilen 2. Kısım Su Şebeke Yapım Projesi kapsamında Çumra ilçesi Uzunkuyu Mahallesi'nde 3 bin 811 metre yeni su şebeke hattı oluşturulmaya başlandığını duyuran Başkan Altay, bu projenin Uzunkuyu'nun yanı sıra Feriz Mahallesi'ne de hizmet sağlayacağını belirtti. Yeni su şebeke hattının, dayanıklılığı ve kalitesi ile dikkat çeken 100 yıl dayanıklı polietilen borular kullanılarak inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Çumra’ya yeni bir su şebeke hattı daha kazandırıyor

Başkan Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün bu yeni su şebeke hattının 4.3 milyon lira maliyetle tamamlanarak yıl sonuna kadar hizmete açılmasını planladığını da ifade etti.

Konya'da gerçekleştirilen bu altyapı projeleriyle şehirdeki su hizmetlerinin kalitesi artırılırken, Avrupa Birliği ve Türkiye kalite standartlarına uygun içme suyu tesisleri kurma hedefi de takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.