Suriye'ye ambulans yardımı

Suriye'ye ambulans yardımı

Bağışçıların desteğiyle alınan 24 ambulans, Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı

EDİRNE (AA) - Biz Ümmetiz Platformu'nun "Bir Ambulans Bin Yaşam" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Suriye'ye gönderilmek üzere 24 ambulans alındı.

Üzerinde çeşitli ayetlerin yazılı olduğu ambulanslar, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Suriye'ye hareket etti.

Siren ve korna çalarak Kapıkule'den ayrılan ambulans konvoyuna, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı araçları da eşlik etti.

Platform adına açıklama yapan Ömer Faruk Teke, 38 dernekten oluşan platformun Suriye'ye insani yardım çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

"Bir Ambulans Bin Yaşam" projesinde Avrasya Vakfı'nın yürütücü olduğunu belirten Teke, "Tamamen gönüllülerden oluşan şoförlerimizle birlikte yurt dışından bağışçılarımızın desteğiyle alınan 24 ambulans, Kapıkule'ye getirildi. İşlemlerin ardından Kapıkule'den çıktık. Ambulanslar, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Türk KIızılayı'na teslim edilecek. Oradan da Suriye Geçici Hükümeti'nin belirlediği hastanelere götürülecek. Bu hayıra maddi ve manevi destek veren bağışçılarımıza, bizleri dualarında esirgemeyen hayırseverlere ve bizlere destek veren bürokrasideki dostlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Teke, daha önce mart ayında 25 ambulansın Suriye'ye gittiğini dile getirerek, "Ambulanslar binlerce can kurtardı." dedi.

Ömer Faruk Teke, Suriye'ye ambulans göndermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :