Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, soykırımda hayatını kaybedenleri Bosna-Hersek Başkonsolosluğu önünde andı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri Beşiktaş'taki Bosna-Hersek Başkonsolosluğu önünde andı.

Başkonsolosluk önünde toplanan bir grup gençlik kolları üyesi, "Srebrenitsa katliamını asla unutma", "Zalime karşı mazlumdan yanayız", "Avrupa'nın göbeğinde 312 bin insan öldürüldü" yazılı pankartlar açarak, soykırımı lanetledi.

Grup adına yapılan açıklamada, Avrupa'nın göbeğinde tüm dünyanın gözleri önünde film seyredercesine bir soykırım yaşandığı belirtildi.

BM'nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa'nın Sırp birlikleri tarafından işgal edildiği hatırlatılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sahilde uçurtma uçuran, annesinin kucağında uyuyan, arkadaşlarıyla oyun oynayan çocukların öldürülmediği bir dünya hayal ediyoruz. Kuşkusuz bu noktada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ülkeleri ile uluslararası ve bölgesel güçlere büyük sorumluluklar düştüğünü bir kez daha hatırlatıyor ve onları samimi olmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın ardından katliamda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler