Reina'da Saldırganı Yakalandı

Reina'da Saldırganı Yakalandı

Son dakika gelişmesi... Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt'ta oğluyla birlikte yakalandı.

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katleden terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt'ta yakalandı.

KIRGIZ ARKADAŞININ EVİNDE OĞLUYLA YAKALANDI

Esenyurt'ta saldırganın bulunduğu bir siteye operasyon düzenleyen emniyet güçleri, teröristi Kırgız arkadaşının evinde oğluyla birlikte yakaladı. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirileceği öğrenildi

son-dakika-reina-da-39-kisiyi-olduren-saldirgan-9169100_1310_m.jpg

OĞLU İLE KAÇMIŞTI

Terörist Abdulkadir Masharipov'un eşi Maltepe'de bir eve düzenlenen operasyonla geçtiğimiz hafta yakalanmıştı. Masharipov'un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla 35 kişiyi gözaltına almıştı.

BİN KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

Bu arada, saldırganının yakalanması için yürütülen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. Daha önce polisin gerçekleştirdiği 4 ayrı operasyondan son anda kurtulan Masharipov'un yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bin kişilik özel bir ekip kuruldu. Esenyurt 911 Sokak'taki bir siteye akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda Masharipov ile 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 1'inin Kırgız asıllı erkek, 3'ünün ise Mısır, Senegal ve Somali uyruklu kadınlar olduğu öğrenildi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN SİYAHİ KADINLARI KULLANMIŞLAR

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.  Yapılan araştırmada, şüphelilerin yakalandıkları adreste uzun süredir kaldıkları, alışveriş ve yer değiştirmede dikkat çekmemek için de siyahi kadınları kullandıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polisin güvenlik önlemi aldığı ve giriş-çıkışlara izin vermediği görüldü. Bu arada, Abdülgadir Masharipov'un da mensubu olduğu terör örgütü DEAŞ'ın Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul'un 5 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

APARTMAN DAİRESİNDE 6 SAATLİK İNCELEME YAPILDI

Polis ekipleri dün akşam başlatılan operasyon sonrası inceleme yaptıkları dairenin bulunduğu siteden ayrıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 6 saat inceleme yaptıkları dairenin kapısının kırılmış olduğu görüldü.