Soma'da buruk "Sevgililer Günü" kutlaması

Soma'da buruk "Sevgililer Günü" kutlaması

Soma'daki maden faciasında şehit olan madencilerin eşleri, Sevgililer Günü nedeniyle maden şehitliğini ziyaret ederek dua edip, eşlerinin mezarına karanfil bıraktı- Madenci Ferhat Tokgöz'ün eşi Hidayet Tokgöz:- "Oğlum evden çıkarken 'Gözlüklerimi takayım,

MANİSA (AA) - Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'teki maden faciasında hayatını kaybeden bazı şehit madencilerin eşleri, Sevgililer Günü nedeniyle şehitliği ziyaret ederek dua edip, eşlerinin mezarlarına karanfil koydu.

Faciada hayatını kaybeden madencilerin eşlerinden oluşan bir grup, ellerinde "Yanımızda yoksun ama kalbimizdesin, Sevgililer Gününüz kutlu olsun" yazılı pankart ve kırmızı karanfillerle Soma Belediyesi Mezarlığı içerisindeki bulunan maden şehitliğine geldi.

Grup, şehit madencilerin kabirlerine çiçek bırakıp, dua etti. Facianın sorumlularının olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen hala cezalandırılmadığına işaret eden aileler, davaya ilginin azaldığını söyleyerek, kamuoyundan destek istedi.

- "Hem doğum günüm, hem de Sevgililer Günümdü"

Faciada yaşamını yitiren madencilerden Muhammet Girgin'in eşi Derya Girgin, bugün aynı zamanda doğum günü olduğunu aktararak, "Artık katilleri bulunsun istiyoruz. Halimiz belli, iki yıldır bağıra bağıra söylüyoruz, suçlular bir an önce bulunsun ve cezalarını çeksinler" dedi.

Evliliklerinin 8. yılında eşinin öldüğünü, doğan çocuğunu göremediğini ifade eden Girgin, şunları söyledi:

"Eşimle bir Sevgililer Günü yaşayabildim. Fakir fukaraydık, bana bir hediye al, hem doğum günü hem de Sevgililer Günü hediyesi olsun. Öyle de yapıyorduk zaten. Eşimi faciada kaybettiğim zaman 8 aylık hamileydim. Çocuğunu göremedi. Şimdi dava sürüyor. Yani bunu o yapmadı, bu yapmadı, peki kim yaptı? Ama bunun bir sorumlusu var. Herhalde eşlerimizi onlar öldürmedi, işe göndererek biz öldürdük öyleyse."

Madenci Mustafa Kocabaş'ın eşi Nursel Kocabaş, faciadan bu yana özel günleri mezarlıkta geçirdiğini aktararak, şöyle dedi:

"Çünkü bizim ait olduğumuz yer burası. Esas suçluların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Söz bana ait, yanımızda yoksunuz ama kalbimizdesiniz. Evlilik yıldönümleri, Sevgililer Günü, doğum günleri burada geçiyor. Burada da geçmeye devam edecek. Şu an yargılananlar gerçek suçlular değil, bizler gerçek suçluların yargılanmasını adaletin yerini bulmasını istiyoruz."

Ahmet Kaya'nın eşi Naciye Kaya "Adalet yerini buldu diye kimse söyleyemez. 18 ay mıydı 301 canın hesabı? Bizim taleplerimiz belli, Enerji Bakanı, Çalışma Bakanı başta olmak üzere en küçüğünden en büyüğüne kadar sorumlu olan herkesin yargılanmasını istiyoruz. Kimse suçluları korumasın, cezalarını çeksinler" dedi.

- "Gözlüklerimi takayım belki babamı görürüm"

Oğluyla birlikte kocasının mezarına çiçek tohumu ekmeye geldiğini belirten Ferhat Tokgöz'ün eşi Hidayet Tokgöz, "Biz her gün geliyoruz zaten, bizim bugüne ya da yarına özel bir günümüz yok. Ama bu kutlama burada böyle bu şekilde olmamalıydı. Bizim her sene doğum günlerimiz, 14 Şubatlarımız çok özel oluyordu" dedi.

Oğlu Selim'in şehitliğe "Bayraklı tarla" ismini koyduğunu aktaran Tokgöz, "Oğlum evden çıkarken, 'Gözlüklerimi takayım, belki babamı görürüm' dedi, oğlumun içindeki hayalleri ve fırtınaları tahmin bile edemezsiniz" sözleriyle duygularını ifade etti.

Soma'da buruk "Sevgililer Günü" kutlaması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :