Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday"ı artık DVD'de

Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday"ı artık DVD'de

Başrollerinde Jean-Marc Barr ve Ermin Bravo'yu buluşturan filmin DVD'si, mağazaların yanı sıra internet portallarında satışa sunuldu

İSTANBUL (AA) - Semih Kaplanoğlu'nun Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülü kazanan son filmi "Buğday"ın DVD'si çıktı.

Dünya prömiyeri 23. Saraybosna Film Festivali'nde yapılan ve birçok festivalde yarışan filmin DVD'si, mağazaların yanı sıra internet portallarında satışa sunuldu.

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi.

Film, parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Erol Erin'in yolculuğunu konu ediniyor.

Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı "Buğday"ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

TRT ve Galata Film ortaklığıyla çekilen ve yaklaşık 5 yılda tamamlanan "Buğday"ın görüntü yönetmenliğini ise Giles Nuttgens üstleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :