Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:- "Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk ulusunun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, Çanakkale Savaşları'nın, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk ulusunun yazgısını ve tarihin akışını değiştirdiğini bildirdi.

Yükselen, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratmasının, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açtığını vurgulayan Yükselen "18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, inancın, mücadelenin, kararlılığın tarihin akışını nasıl değiştirdiğinin en güzel göstergesi olmuştur." ifadesini kullandı.

Yükselen, yurdun farklı bölgelerinden gelen insanların, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Ulusu'nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanlar düş kırıklığına uğrarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş zemini hazırlanmıştır. Aynı zamanda Mustafa Kemal’in, büyük bir komutan ve önder olarak yakın gelecekte Türk ve dünya tarihinde oynayacağı rolün işaretleri verilmiştir. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler