Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır"- TESK Genel Başkanı Palandöken:-"Yaşanan karanlık günleri aydın

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çanakkale Savaşları'nın en ağır şartlar altında dahi Türk milletinin asla yenilgiyi kabul etmeyeceğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, söz konusu zaferin, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu ifade etti.

18 Mart 1915'te zaferle sonuçlanan deniz savaşlarının, daha sonra gerçekleştirilen kara savaşlarının başarıya ulaşmasında önemli etken olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır. Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı, vatan söz konusu olduğunda kimsenin canını dahi düşünmediğini herkes çok iyi bilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, bugün birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan zaman olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta, vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen, vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere gösteren kahraman şehitlerimize borçluyuz. Bizlere düşen, bu güzel toprakları sonsuza kadar barışın ve kalkınmanın yaşanacağı, herkesin bir arada daha güzel günlere ulaşmak hedefiyle, can cana, yan yana var gücüyle çalıştığı, dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Bu hedef bizim ulaşana kadar ve ulaştıktan sonra da asla dönmeyeceğimiz hayalimizdir."

- "Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da din, dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına topraklarını savunan şehitlerle gazileri saygıyla, sevgiyle, minnetle andıklarını belirtti.

Türkiye'nin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerildiğine dikkati çeken Sanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin bilinci içindedir ve şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı bilinç ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Vatanının bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kendini bu yola adayan tüm kahramanlarımızı ve kanlarını, canlarını seve seve veren tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

- "Çanakkale zaferi ile 101 yıl önce bir imkansız başarıldı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Çanakkale zaferi ile 101 yıl önce bir imkansızın başarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çanakkale zaferi, düşmanın yüce Türk milletinin inanç ve kardeşliği ile yok edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk tohumlarının atıldığı bir başarı destanıdır. Ülkemiz, bayrağımız, bağımsızlığımız, refah ve barışımız için Çanakkale'de destan yazan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanetlerin her an bekçisi olduğumuzun ve üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun altını çiziyorum. Yaşanan karanlık günleri aydınlığa çevirecek bir ordumuz ve onlara olan sonsuz güvenimiz var. Nice destanlar yazılmış bu topraklarda, birlik ve beraberliğimiz yeniden barış ortamını sağlayacaktır. Çanakkale bu ülkenin topraklarında yaşayan her kişinin birlik ve beraberliğiyle kazanılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler