Satrançta şampiyonlar Konya’da belli oldu

Satrançta şampiyonlar Konya’da belli oldu

Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet takviminde yer alan "2017 Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi" Konya’da gerçekleştirildi.

24 takım ve 337 sporcunun yarıştığı 2017 Türkiye Satranç Birinci Liginde ilk üç sırayı elde ederek 2018 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'ne yükselen takımlar; 1. İzmir Rota Koleji Spor Kulübü Derneği 2. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü 3. İstanbul Darüşşafaka Spor Kulübü olurken; 33 takım ve 475 sporcunun mücadele ettiği 2017 Türkiye Satranç İkinci Liginde ilk dört sırayı elde ederek 2018 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlar; 1. İzmir Berk Tuğra Çalışkan Satranç Spor Kulübü Derneği 2. Giresun Bulancak İhsaniye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 3. Karaman Doğukışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü  4. Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü oldu.

TÜLAY: GÜÇ FARKINI GİDERDİK

Liglerin bugün gerçekleşen görkemli ödül töreni; TSF Başkanı Gülkız Tulay, Karaman Başyayla Kaymakamı Fatih Kaçıkçı, Meram Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Mustafa Koç, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Rafet Gülmez, Ali Ümit Şifaver, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Disiplin Kurulu Üyesi Celalettin Özcan, Kulüpler Koordinasyon ve Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Toplam 57 takım ve 812 sporcunun yarıştığı liglerin ödül töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Yönetimi olarak 2014 yılında kurdukları Satranç Birinci Ligi ve bu yıl ilk kez hayata geçirdikleri Satranç İkinci Liginin satranç camiası için çok önemli faaliyetler olduğunu belirtti. Tulay "Bildiğiniz gibi Birinci Ligimizi 2014 yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kurmuştuk. Birinci Ligimizi kurmadan önce Kulüpler Şampiyonamızı gerçekleştiriyor, daha sonra Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'ni yapıyorduk. Ülkemizin dört bir yanından onlarca takımımız kulüpler şampiyonasında yarışıyor ve 14 takımın yarıştığı Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'ne yükselmeye çalışıyordu. Aradaki bu büyük ve adil olmayan sayı ve güç farkını gidermek için ilk adımı Satranç Birinci Ligimizi kurarak attık. Birinci Lig ile birlikte turnuvalarımızın güç dengesini önemli oranda sağlamış olduk. “Ferit Hepokur-Memleket