"Rusya ve İsrail, iş birliklerine zarar vermeyecek hamleler yapacak"

"Rusya ve İsrail, iş birliklerine zarar vermeyecek hamleler yapacak"

Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Uzmanı Dr. Maxim Suckov:- "Moskova'nın, Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek modern S-300 hava savunma füze sisteminin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesi, Rusya-İsrail arasında pazarlık iç

İSTANBUL (AA) - ELİF SELİN ÇALIK MUHASİLOVİÇ - Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Uzmanı Dr. Maxim Suckov, Moskova'nın, Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek modern S-300 hava savunma füze sisteminin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesinin, Rusya-İsrail arasında pazarlık için bir vakit ayrılmış olabileceği şeklinde değerlendirildiğini belirterek, "İki ülke, 9 yılda Orta Doğu'da oluşturdukları çeşitli iş birliklerine zarar vermeyecek satranç hamleleri ile birbirlerine gözdağı verecek." dedi.

Suckov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın, geçen hafta Rus İl-20 askeri uçağının Akdeniz'de düşürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttuğunu anımsattı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun "Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne iki hafta içinde modern S-300 hava savunma füze sistemi verilecek." açıklamasını değerlendiren Suckov, bu karar sonrası şimdi bütün gözlerin İsrail'e çevrildiğini söyledi.

Maxim Suckov, "Rusya'nın, başta İsrail olmak üzere diğer yabancı hava kuvvetlerine karşı S-300 tedarik edeceğini belirtmesi tüm Suriye hava sahasını kontrol anlamına geliyor. Bu nedenle, Putin'in Suriye hava sahasını kontrol edecek bu S-300 hamlesine Netanyahu'nun nasıl karşılık vereceği merak konusu." diye konuştu.

Moskova'nın S-300'lerin bölgeye konuşlandırılma süresini iki hafta olarak tayin etmesinin Rusya-İsrail arasında pazarlık için bir vakit ayrılmış olabileceği şeklinde değerlendirildiğini dile getiren Suckov, şunları kaydetti:

"Bu önemli kararın açıklamasını Putin'in bizzat kendisinin değil de Rusya Savunma Bakanı'nın yapması, Putin'in denge politikasına dikkat ettiğini gösteriyor. İki ülke, 9 yılda Orta Doğu'da oluşturdukları çeşitli iş birliklerine zarar vermeyecek satranç hamleleri ile birbirlerine gözdağı verecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :