Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Sayın Büyükelçi Karlov'a yapılan saldırı, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da derinleştiği Rusya Federasyonu ile ülkemizi karşı karşıya getirmek için kurgulanmış bir oyundur. Türkiye ve Rusya Fede

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin üstlendiği rol ile bulunduğu coğrafyanın barış ve istikrar umudu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, özellikle Suriye ve Irak'ta yaşanan çatışmalara ve ortaya çıkan insanlık suçlarına karşı tavrını net şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Ancak karanlık odakların hem bulunduğumuz coğrafyayı hem de ülkemizin uluslararası ilişkilerini dizayn etmek istiyor. Haince planlarla işletilen terör saldırılarına dün akşam bir yenisi daha eklendi. Sayın Büyükelçi Karlov'a yapılan saldırı, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da derinleştiği Rusya Federasyonu ile ülkemizi karşı karşıya getirmek için kurgulanmış bir oyundur. Türkiye ve Rusya Federasyonu, bu kirli oyunun bir parçası olmayacaktır. Bu senaryonun arkasında güçlerin en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inanıyorum."

Burkay, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu belirterek, "Bu saldırılarla Türkiye'nin bu algısını zedeleyerek, olumsuz bir imaj oluşturulmak istenmektedir. İstikrar adası özelliğini her zaman koruyan Türkiye, hükümetimiz liderliğinde, iş dünyamız ve STK'ların katkısıyla birlikte milletimizin dayanışmasıyla güvenli ülke olarak itibarını koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

Karlov'un Türkiye'de çok kritik bir süreçte görev aldığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmasında önemli çalışmalar yaptığını anımsatan Burkay, "Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden ivme kazanmasındaki başarısıyla dikkati çeken Sayın Karlov'un hedef olarak seçilmesi de maksatlıdır. Sayın Karlov'a yapılan saldırıyı kınıyor, ailesine, yakınlarına Rus halkına başsağlığı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses de Karlov'a yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inandığını ifade eden Gürses, şunları kaydetti:

"Bölgede yaşanan gelişmeler ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde, bu terör saldırısının amacı çok daha iyi anlaşılacaktır. Görünen o ki terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle, Türkiye'nin bölgedeki varlığını sabote etmeye devam etme niyetinde. Bu hain saldırının Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye görüşmesi öncesine denk gelmesi de bunu apaçık ortaya koymaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Karlov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin krizlerle boğuştuğu dönemde dahi olumlu bakış açısı ve tavırlarıyla tanınırdı. Değerli bir diplomatını kaybeden Rusya, Rus halkı ve sayın büyükelçinin ailesine en samimi duygularımızla başsağlığı diliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler