RİBAT'tan sert kınama: Cahiliye Arapları bile...

RİBAT'tan sert kınama: Cahiliye Arapları bile...

Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin ölümüne, 147 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısına karşı tepkiler sürüyor.

Sivil toplum kuruluşları, saldırıda yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı dileklerini iletirken, terörü de lanetlediklerini bildiren mesajlar yayımladı.

RİBAT Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük saldırıyı şiddetle kınadı ve Bugün birlik olma günüdür. Hainler bu yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Muzaffer Büyük açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Barış dini olan yüce İslam’ı istismar ederek kendi süfli ve alçak emellerine payanda olarak kullanan DAEŞ, Şebab, Boko Haram gibi terör örgütleri “İslam” imajına darbe vurmaktadırlar. Dün, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen insanlık dışı eylem, yine bizleri milletçe üzüntüye boğdu. Milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere Yüce Allah rahmeti ile muamele etsin.  Cahiliye dönemi Arapları bile onlardan daha medeni ve insaflı idi “Haram aylar” denen dört ayda savaş yapmazlardı. Şu mübarek Ramazan ayında yapılan bu vahşiliği hiçbir akıl, vicdan ve din kuralı ile bağdaştırmak mümkün değildir. Onları telin ediyor ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabrı cemil diliyorum.