Prens Harry'nin düğün tarihi açıklandı

Prens Harry'nin düğün tarihi açıklandı

İngiltere tahtının varislerinden Prens Harry ile Amerikalı oyuncu Meghan Markle 19 Mayıs’ta evlenecek

LONDRA (AA) - İngiltere tahtının varislerinden Prens Harry ile Amerikalı oyuncu Meghan Markle’ın 19 Mayıs’ta evleneceği bildirildi.

Kraliyet ailesinden yapılan açıklamaya göre, Harry ile Markle’ın düğününün 19 Mayıs’ta Windsor Kalesi’ndeki St. George's Chapel’da gerçekleşecek.

Londra’nın batısındaki Windsor Kalesi, Kraliçe 2. Elizabeth tarafından halen ikametgah olarak kullanılıyor. Kalenin tarihi 11. yüzyıla kadar geri gidiyor.

Kalenin ibadethanesi St. George Chapel tarih boyunca pek çok kraliyet düğününe ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Kraliçe 2. Elizabeth'in planlanan defin mekanı olarak da biliniyor.

Geçen ay yapılan açıklamayla nişanlandıkları duyurulan çiftin, evlendikten sonra resmi konutları olarak Kensington Sarayı'nda ikamet edecekleri belirtilmişti.

Geçen yıl Prens Harry'nin resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada, çiftin son birkaç aydır ilişki yaşadıkları belirtilerek, Markle'ın basının tacizine maruz kalmasından duyulan rahatsızlık vurgulanmıştı.

Ünlüler dünyasının gözde bekarlarından 33 yaşındaki Prens Harry, özel yaşamıyla sık sık magazin haberlerine konu oluyordu.

İngiltere tahtının veliahtı Prens Charles ile 1997 yılında Paris'teki trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın ikinci çocuğu olan Harry, tahtın beşinci sıradaki varisi durumunda.

Meghan Markle ise 36 yaşında ve oyunculuk yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :