Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

Olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabilmesini öngören yasa tasarısı, yarın mecliste, cuma günü senatoda görüşülecek

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Paris'teki terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabilmesini öngören yasa tasarısının yarın Ulusal Meclis'te, cuma günü de Senato'da görüşüleceğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Le Foll, son terör saldırılarının masaya yatırıldığı Bakanlar Kurulu toplantısın ardından basın toplantısı düzenledi.

Olağanüstü hali üç aya kadar uzatma konusundaki değişikliğin 1955 yılında kabul edilen yasa uyarınca yapılabileceğini ifade eden Le Foll, olağanüstü hal kapsamında ülke güvenliği ve kamu düzeni için tehdit oluşturabilecek kişiler için ev hapsi istenebileceğini bildirdi.

Le Foll, parlamenterler, yargı organları mensupları, avukat, yargıç ve savcılarla birlikte, basın yayın organları üyelerinin olağanüstü halin getirdiği kısıtlamalardan muaf tutulacaklarını bildirdi.

Fransa'da ilan edilen 12 günlük olağanüstü hal uygulamasının uzatılması için bir yasa çıkartılması gerekiyor. Parlamentoya sunulacak yasa tasarısı, olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabilmesini öngörüyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı