Özdilek: Yakışmadığının farkındayız

Özdilek: Yakışmadığının farkındayız

Mehmet Özdilek: Bulunduğumuz yerin Atiker Konyaspor’a yakışmadığının farkındayız

 

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ve oyuncular Ali Turan ile Deni Milosevic,  Antalya Belek’te devam eden devre arası kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ÖZDİLEK: İLK 10 TAKIM İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ

Basın toplantısına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla toplantıya katılan basın mensupları olmak üzere basın çalışanlarının gününü kutlayarak başlayan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, göreve geldikleri günden sonraki sürecin değerlendirmesini yaptı. “Alınan sonuçlar nedeniyle mental anlamda bir çöküntü içerisinde olan takıma ve oyunculara inandığım için görevi kabul ettim” diyen Mehmet Özdilek şunları söyledi: “Göreve gelmemizle birlikte takımın potansiyelini ortaya çıkarma ve oyuncuların özgüvenlerini yeniden kazanmaları adına çalışmalar yaptık. Oyuncu grubumuzda buna iyi karşılık verdi. Sonucunda oynadığımız tüm maçları kazanabilecek bir performans ortaya koyduk. Ama bazen kendi bireysel hatalarımız, bazen de hakem hatalarından dolayı puan kayıpları yaşadık. Bulunduğumuz yerin Atiker Konyaspor’a yakışmadığının farkındayız. Sezonun ikinci yarısının başlamasıyla birlikte bunu düzeltmek adına her şeyimizi ortaya koyacağız. İlk yarıda yakaladığımız olumlu havayı devam ettirip sezonu ilk 10 takım içerisinde bitireceğiz…”

YÖNETİM TRANSFER KONUSUNDA ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Transfer çalışmalarını da değerlendiren Mehmet Özdilek, “Süre kısa olduğu için ülke futbolunu tanıyan ve uyum sorunu yaşamayacak oyuncular tercihimiz oldu. İlk olarak Yatabare’yi renklerimize bağladık. Görüştüğümüz oyuncular var. Birkaç gün içerisinde onlarında aramızda olacağını düşünüyoruz. Çünkü geç kalırsak bu bizim için iyi olmaz. Yönetimimiz bu konuda elinden geleni yapıyor” şeklinde görüş belirtti.

MANYAMA GİTMEK İSTERSE SAYGI DUYARIZ

Daha önce takımdan gönderileceği açıklanan Lebogang Manyama’nın çok iyi bir profesyonel ve insan olduğunu ifade eden Özdilek, “Kendisine durumu izah ettim. Anlayışla karşıladı. Ancak daha sonra saha içerisinde verilen şansı iyi değerlendirmesi, var olan iyi oyuncu kumaşını ortaya çıkarması saygıyı hak ediyor. Kendisi bizimle beraber. Ama gitmek isterse de bunu saygıyla karşılarız” derken Malick Evouna ve Patrick Friday Eze’nin takıma dönmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

KUPADA GİTTİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ

Sezonun ikinci yarısına Trabzonspor kupa rövanş maçıyla başlayacaklarını belriten Özdilek, “İlk maçta aldığımız 1-0’lık skoru avantaja çevirmek istiyoruz. Geçen sezonun kupa şampiyonu olarak bu sezonda kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” dedi.

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ TARAFTARIMIZ

Sezonun ikinci yarısında en büyük avantajlarının taraftar olacağını da sözlerine ekleyen Özdilek, “Onların potansiyelini herkes biliyor. Yanımızda olduklarında iyi işlere imza atacağımızın da farkındayız. Artık bizim önümüzde 17 tane final maçı var. Bu maçlardan kendi sahamızda oynayacak olduğumuz maçları onlarında destekleriyle rakipler için dezavantajlı bir ortama çevirip gelen takımlar için Konya’nın zor bir deplasman olduğu olgusunu yeniden oluşturmak istiyoruz. Biz Atiker Konyaspor’u hedefine ulaştıracağımıza inanıyoruz. Onların da bize inanmalarını ve destek olmalarını bekliyoruz” diye konuştu. Spor Servisi

 

Etiketler :