Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Vergi Forumu

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri Vergi Forumu

Gelir İdaresi Başkanı Ertürk:- "Vergi konusu, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından uluslararası iş birliğinde önemli yer tutmaktadır. Ülke olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek adına son derece titiz davranıyoruz"

ANKARA (AA) - Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, vergi konusunun, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından uluslararası iş birliğinde önemli yer tuttuğunu belirterek, Türkiye'nin bu alanda üzerine düşen görevleri yerine getirmek adına son derece titiz davrandığınısöyledi.

Ertürk, Ortadoğu-Kuzey Afrika (MENA) Vergi Forumu'nda, Türkiye'nin yapılacak iş birliklerine büyük önem verdiğini ifade etti.

Sorunların üstesinden birlikte gelinebileceğini vurgulayan Ertürk, ortak akılla daha istikrarlı, müreffeh bir ortam oluşturulabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarda önemli ve başarılı bir dönüşüm gerçekleştirdiğine değinen Ertürk, ülke ekonomisine ilişkin bilgiler verdi.

Gerek küresel düzeyde, gerekse bölgede devam eden ekonomik dalgalanmaların vergi idarelerini sürdürülebilir gelir kaynakları sağlama konusunda alternatif çözümler aramaya ittiğini dile getiren Ertürk, bu anlamda kamu harcamalarının en sağlıklı finansman yol olan vergi gelirlerinin öneminin daha da arttığını vurguladı. Ertürk, şöyle konuştu:

"Sınırlı kamu kaynaklarıyla hizmet sunma durumunda olan ekonomiler için vergi gelirlerinin ya da diğer kamu gelirlerinin azalması önemli bir problemdir. Bu kapsamda vergi kayıp ve kaçağı kıt kamu kaynaklarını aşındırmakta vergi adaletini ve ekonominin yapısını bozarak haksız rekabet oluşturmaktadır. Bu önemli sorunla mücadele aynı zamanda MENA ülkelerinin de temel hedeflerindendir. Gün geçtikçe küreselleşen günümüz ekonomisinde çok uluslu şirketlerin üretimdeki payı gittikçe artmaktadır. Bu yüzden ülkelerin vergi kaçırma, vergiden kaçınma konularında tek başlarına mücadele etmeleri oldukça zordur. Bu tür sınırı aşan bireysel konuların çözümü uluslararası işbirliği gerektirmektedir. Vergi konusu da bilgi ve deneyim paylaşımı açısından uluslararası işbirliğinde önemli bir yer tutmaktadır. Buna yürekten inanıyor ve ülke olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek adına son derece titiz davranıyoruz."

Ertürk, vergi uygulamaları konusundaki ülke deneyimlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Vergi gelirlerinin artırılmasında en önemli konulardan birinin gönüllü uyum olduğuna dikkati çeken Ertürk, gönüllü uyumun yüksek olduğu ülkelerde vergi kayıp ve kaçağının daha düşük seviyede gerçekleştiğini belirtti. Ertürk, "Bu çerçeve mükelleflerimizin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak en önemli hedeflerimizdendir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler