ORSİAD'dan koruyucu ailelik girişimi

ORSİAD'dan koruyucu ailelik girişimi

ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneğince (ORSİAD) "koruyucu aileliği" yaygınlaştırmak amacıyla çalışma...

ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneğince (ORSİAD) "koruyucu aileliği" yaygınlaştırmak amacıyla çalışma başlatıldı.

ORSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Dernek Başkanı Nedret Yener ile Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç'u makamında ziyaret ederek, koruyucu ailelik konusunda atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yener, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında koruyucu aile konusunda bir çalışma yapmayı planladıklarını bildirdi.

Türkiye'de, 3-7 yaşında devlet korumasında çok sayıda çocuk bulunduğuna işaret eden Yener, "Bu çocukların sevgiye, şefkate, aile ortamında büyümeye ihtiyacı var. Kimsesiz çocukların aile ortamında büyümesi memleket meselesi. Üstelik sevgi ve güven ortamında büyümek onların en doğal hakkı. ORSİAD olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Erkoç da OSTİM'li işadamlarının ziyaretinden ve koruyucu aile konusundaki çabalarından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Heyete, koruyucu aile olmanın koşullarını anlatan Erkoç'un, gelecek günlerde ORSİAD'ın düzenleneceği organizasyonda, OSTİM'li ve İvedikli sanayici, iş adamı ve esnafı da konuyla ilgili bilgilendireceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler