Milli Eğitim Bakanlığı Yaz Okullarını ve Destekleme Kurslarını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Yaz Okullarını ve Destekleme Kurslarını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz döneminde Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile yaz okullarını açacak.

Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Yaz Okulları Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu'nu yayınladı. Buna göre, yaz okulları 1 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında, eğitim ve öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül 2024-6 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacak.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda Yenilik

Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarında, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler spor, görsel sanatlar, bilişim ve müzik alanlarında kurslara başvurabilecekler. Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, haftada 5 gün ve saat 13.30'dan sonra planlanacak.

Geniş Kapsamlı Ders İmkanları

Yaz okulu derslerinde, spor alanında atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç gibi seçenekler sunulacak. Görsel sanatlar alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı, fotoğrafçılık gibi dallarda dersler verilecek. Müzik alanında ise gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika gibi seçenekler öğrencilere sunulacak. Bilişim alanında ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, Arduino programlama, bilgisayarda doküman hazırlama, bilgisayara giriş gibi dersler yer alacak.

Başvuru Süreci

Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarına öğrenci ve öğretmenlerin başvuruları 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak. Başvurular "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden yapılacak. Öğrenciler, kurs merkezince belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvurularını tamamlayabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler