Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi davası

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi davası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:"250 şehidimizin her biri bizim için çok kıymetli ancak Ömer Halisdemir o günkü kahramanca duruşuyla olayların seyrini değiştiren, 80 milyon nüfusumuzun ve Türkiye'ye ümit bağlamış bütün insanların hayat hakkına ka

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, "250 şehidimizin her biri bizim için çok kıymetli ancak Ömer Halisdemir o günkü kahramanca duruşuyla olayların seyrini değiştiren, 80 milyon nüfusumuzun ve Türkiye'ye ümit bağlamış bütün insanların hayat hakkına karşı yapılan çirkin darbe girişiminin başarılı olmasını engelleyen kıymetli şehitlerimizden biri." dedi.

Kavakcı, Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı davayı izlemek üzere Ankara Adliyesine geldi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kavakcı, şehitlerin ailelerine ve gazilere destek vermek için adliyeye geldiklerini söyledi.

Kavakcı, hem Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak milletvekilleriyle hem de sivil toplum örgütleriyle beraber davaları yakından takip ettiklerini belirterek, "250 şehidimizin her biri bizim için çok kıymetli ancak Ömer Halisdemir o günkü kahramanca duruşuyla olayların seyrini değiştiren, 80 milyon nüfusumuzun ve Türkiye'ye ümit bağlamış bütün insanların hayat hakkına karşı yapılan çirkin darbe girişiminin başarılı olmasını engelleyen kıymetli şehitlerimizden biri." diye konuştu.

Kısa zamanda neticeye ulaşılması ve adaletin tecelli etmesi temennisinde bulunan Kavakcı, "Bizim yaşama hakkımız için hayatlarını feda eden 250 şehidimize minnetlerimizi sunuyor, onları rahmetle yad ediyoruz. 2 bin 194 gazimize de şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler