OHAL kararı alınması

OHAL kararı alınması

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "OHAL'i ülkemizin ve vatandaşın güvenliği için anayasal bir tedbir olarak görüyoruz"- ESDER Genel Başkanı Çelikus:- "OHAL ile inşa edilecek güven ortamında iş dünyasının faaliyetlerini önceden olduğu şekliyle yürüteceklerin

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Olağanüstü hali, ülkemizin ve vatandaşın güvenliği için anayasal bir tedbir olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının Türkiye'nin ve vatandaşın güvenliği için önemli olduğunu bildirdi.

OHAL'in piyasayı olumsuz etkilemeyeceğini aktaran Palandöken, "Hızlı alınacak kararlar ile yapılacak düzenlemeler piyasalara güven verecektir. Anayasanın vermiş olduğu bir hak olan 3 aylık alınan bu karar başta halkımızın can ve mal güvenliği ve piyasaların istikrarı bakımından büyük önem taşımaktadır. OHAL kararını, ülkemizin ve vatandaşın güvenliği için anayasal bir tedbir olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- ESDER'den OHAL'e tam destek

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da üç ay sürecek OHAL ilanına ilişkin açıklamasında hükümete destek mesajı verdi.

OHAL ile inşa edilecek güven ortamında iş dünyasının faaliyetlerini önceden olduğu şekliyle yürüteceğine olan inançların tam olduğunu ifade eden Çelikus, hükümetin darbe girişimine karşı dik duruşu ve halkın da milli iradenin yanında yer almasıyla büyük bir badire atlatıldığını kaydetti.

Çelikus, "Devlet, darbeye bulaşan unsurlarını temizleyebilmesi, benzeri bir girişimin tekrarını önleyebilmesi için hızlı ve kararlı adımlar atmalıdır. Buna da demokratik ülkelerde görüldüğü üzere olağanüstü hal imkan verir. Bazı kesimlerin korktukları gibi vatandaşların demokratik hak ve özgürlüklerinden yana bir kayıp yaşanmayacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğine işaret eden Çelikus, hafta başından itibaren piyasalarda sarsıcı bir değişiklik görülmediğine de dikkati çekti.

İş dünyasının ve reel piyasaların güven endeksli olduğunu vurgulayan Çelikus, şunları ifade etti:

"Zor zamanlar özel tedbirler gerektirebilir. Hükümetimiz, üçüncü dünya ülkelerinde görülen askeri cunta girişimlerinden birine karşı çelikten iradeleriyle demokrasi ve istikrar mesajını vermiştir. 3 ay sürecek OHAL döneminde gerekli bütün tedbirler alınarak huzurlu, güvenli, ekonomik yönden gelişen Türkiye için sağlam temeller atılacaktır. OHAL ile inşa edilecek güven ortamında, iş dünyasının faaliyetlerini önceden olduğu şekliyle yürüteceğine inancımız tamdır. Hükümete meydanlarda verdiğimiz desteği ticari hayatta da sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler