Öğrenciler Mehmetçik için "asker kınası" yaktı

Öğrenciler Mehmetçik için "asker kınası" yaktı

Yozgat'ta lise öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek amacıyla ellerine kına yakıp, komando marşı söyledi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta lise öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik'e destek amacıyla ellerine "asker kınası" yaktı.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci, öğretmen ve veliler, Zeytin Dalı Harekatı’na destek için okul bahçesinde etkinlik düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte öğrenciler, komando marşını söyledi. Veliler tarafından öğrencilerin eline "asker kınası" yakıldı.

Okul müdürü Bekir Hazer, öğrencilerde milli bilinci uyandırmak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

Afrin’de terör örgütleriyle mücadele eden kahraman Türk askerine manevi destek vermek istediklerini belirten Hazer, "Öğrencilerimize milli duygu, vatan ve bayrak sevgisi aşılamak, Türk askerine moral vermek ve onların yanında olduğumuzu göstermek istedik.” dedi.

Öğretmen Ayşegül Özcan da "Afrin’deki askerlere Yozgat’tan selam olsun" diyerek, "Onlar orada vatanımız için mücadele verirken biz de burada eğitim neferleri olarak vatan için elimizden gelen her şeyi yapmaya ve vatanımız uğruna her an canını feda edecek evlatlar yetiştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Dilek Gedik de "Biz, kuzularımızı kınalayarak askere göndeririz. Allah onların yardımcısı olsun. Allah, askerlerimizin yanında olsun. İnşallah teröristleri temizleyecekler. Hepsini gururla bekliyoruz." diye konuştu.

Lise 4. sınıf öğrencisi Doğan Tokat da "Kınamızı yaktılar. Afrin’deki Türk Silahlı Kuvvetlerimize, askerlerimize burada hepimiz moral vermek amacıyla toplandık. Şu anda bizi Afrin’e çağırsalar hepimiz gitmeye hazırız. Askerliğime az kaldı. Benim ağabeyim de asker, güle oynaya askere gitti. Biz de gideceğiz askere. Vatanımızı en iyi şekilde koruyacağız. Afrin’deki askerlerimizin hepsine Allah güç, kuvvet versin, hepsine selam olsun." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :