NetApp Ankara Bölge Müdürü Koç:

NetApp Ankara Bölge Müdürü Koç:

"Doğru veri depolama çözümleri milyonlarca dolarlık tasarruf sağlar"- "Kamu bulut bilişim uygulamalarının artırılması, Türkiye'nin bölgede hem ekonomik hem de stratejik etkinliğinin artmasını sağlayacak"

ANKARA (AA) - NetApp Ankara Bölge Müdürü Burak Koç, doğru veri depolama çözümlerinin milyonlarca dolar tasarruf sağlayacağını belirterek, "Kamu bulut bilişim uygulamalarının artırılması, Türkiye'nin hem ekonomik hem de stratejik etkinliğinin artmasını sağlayacak." dedi.

Koç, düzenlediği basın toplantısında, bilgi teknolojilerinin sadece kamu kurumlarının ve çalışanlarının sorunlarını çözmekle kalmayacağını, aynı zamanda vatandaşlara çok daha iyi hizmet sunulmasının önünü açacağını söyledi.

Şirketlerde olduğu gibi kamuda da bilgi teknolojilerine harcanan insan, teknoloji ve finansal kaynakların, öncelikler ve gereksinimlere uygun olarak yönetilmesinin çok kritik bir konu olduğunun altını çizen Koç, "Doğru veri depolama çözümleri milyonlarca dolarlık tasarruf sağlar." diye konuştu.

Koç, kamu bulut bilişim uygulamalarının artırılmasıyla, Türkiye'nin hem ekonomik hem de stratejik etkinliğinin artacağını savundu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili de Koç, "Bu kanunu, dijital dünyada Türkiye'ye önemli faydalar getirecek bir adım olarak görüyoruz. Avrupa Birliğine uyum kapsamında hazırlanan ve uzun süredir yasalaşması beklenen bu kanunun en büyük getirilerinden birisi bilgi güvenliği açısından Türkiye'deki şirketleri Avrupa standartlarına taşıyacak olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler