Mutlu: Türk dünyasının ‘Aksakallılar' gibi birliklere çok ihtiyacı var

Mutlu: Türk dünyasının ‘Aksakallılar' gibi birliklere çok ihtiyacı var

Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, Türk gençlerinin sağlıklı enerjisi ve büyüklerin hikmetli nasihatlerinin Türk Birliğinin daha da ileriye taşınacağını belirterek, "Türk dünyasının ‘Aksakallılar'a çok ihtiyacı var" dedi

Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azebaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in birlikteliğinin diğer Türk Cumhuriyetleri’ne de örnek teşkil ettiğine işaret ederek, Türk dünyasının Aksakallılar Birliği gibi kurumlara çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu, “Bu tür yapıların oluşturulması Azerbaycan'da ve diğer Türk Cumhuriyetlerinde bir zaruri haline gelmiştir. Türk tarihinde aksakkal kavramının derin felsefi ve ideolojik temelleri vardır. Türk gençlerinin sağlıklı enerjisi ve büyüklerin hikmetli nasihatleri Türk Birliğini daha da ileriye taşıyacaktır. Bu tür yapıların işleyişi Türk dünyasının birliğine hizmet etmektedir. Türk dünyasının, Türk Aksakallıları Birliği gibi kuruluşlara büyük ihtiyacı var. İnşallah diğer Türk Cumhuriyetleri’nde de Aksakallılar Birliği gibi kurumlar kısa zamanda oluşur ve Türk Cumhuriyetleri’nin birliğine ve dirliğine hizmet ederler. Bugün Türk dünyasında bunun sağlıklı bir şekilde organize edilmesi ve geliştirilmesi bir zaruri haline gelmiş Birliğimiz dünyaya karşı değil. Çünkü Türk'ün felsefesi insanlığa ve insani değerlere hizmet düşüncesine dayanmaktadır. Tarih bunu kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE ALİYEV ÖRNEK OLDU

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azebaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in birlikteliğinin diğer Türk Cumhuriyetleri’ne de örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Mutlu, Türklerin her zamankinden çok daha fazla birlikteliğe ihtiyaç olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

Türk Cumhuriyetleri, her alanda, sanatta, sporda, ekonomide, tarımda ve teknolojide iş birliği yapmak zorunda. Türk devletlerinin buna ivedilikle ihtiyacı var. Türk Aksakallıları Birliği, bu konuda önemli işlere imza atıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler