Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Irak Meclis Başkanı Cuburi:"Güçlerimiz mertçe ilerliyor, her saat Musul merkezine biraz daha yaklaşıyorlar. Kente bir taş atımlık mesafeye kadar geldiler"

BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Irak güçlerinin Musul'un merkezine "bir taş atımlık mesafede" olduğunu söyledi.

Terör örgütü DEAŞ'ın 2014 yılında Enbar'da öldürdüğü Elbu Nemr aşireti mensupları için meclis binasında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Cuburi, "Güçlerimiz mertçe ilerliyor, her saat Musul merkezine biraz daha yaklaşıyorlar. Kente bir taş atımlık mesafeye kadar geldiler. O kadar ki Musullular, cesur savaşçılarımızın tüfeklerinin seslerini duyuyor." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen sergiyle DEAŞ saldırısında hayatını kaybedenleri andıklarını dile getiren Cuburi, terör örgütünün Enbar'ın Hit ilçesinde 2 binden fazla sivili öldürdüğünü ve aralarında ayrım gözetmediğini belirtti.

Öte yandan, milletvekili Ahmed el-Cerba mecliste düzenlediği basın toplantısında terör örgütü PKK ve PYD unsurlarının operasyona katıldığı iddialarını yalanladı.

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 18 gündür devam ediyor.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te ordu birliklerinin bölgeden çekilmesinin ardından kenti ele geçirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler