Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Te'mim ve Sukker mahallelerinde şiddetli sokak çatışmaları yaşanıyor- Bahzani beldesindeki bir evde 10 DEAŞ militanının cesedi bulundu- Musul'un kuzeyindeki çatışmalarda bir asker öldü, 3'ü yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak güçlerinin, Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında bazı cephelerde ilerleme kaydettiği, Et-Te'mim ve Es-Sukker mahallelerinde ise terör örgütü DEAŞ militanlarıyla şiddetli sokak çatışmaları yaşandığı belirtildi.

Irak 73. Tugay Komutanı Şükür en-Nueymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un doğusundaki Sukker ve kuzeydoğusundaki Te'mim mahallelerine baskın yapan Irak ordusuna bağlı birliklerin DEAŞ'ın sert direnişiyle karşılaştığını söyledi.

Ordu birlikleri ve Terörle Mücadele Biriminin, DEAŞ militanlarını püskürterek mahallelere girmeyi başardığını ifade eden Nueymi, "Şu an iki mahallede de çok sert sokak çatışmaları yaşanıyor." dedi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin henüz hava desteği sağlamadığına işaret eden Nueymi, iki tarafın da kayıplarına dair henüz ellerinde net bilgi olmadığını aktardı.

- DEAŞ militanlarına ait 10 ceset bulundu

Öte yandan, AA muhabirine konuşan Peşmerge güçlerinden Albay Yasin Şirvani, Bahzani beldesindeki rutin kontrollerde bir evde DEAŞ militanlarına ait 10 cesedin bulunduğunu söyledi.

Şirvani, bazı cesetlerin üzerinde intihar eylemlerinde kullanılan bombalı kemerlerin de olduğunu ve bunların imha edildiğini belirtti.

Irak 16. Tümen komutanlarından Tuğgeneral Mezher Abdullah el-Meşhedani ise Musul'un kuzeyindeki El-Kindi Mahallesi yönünde ilerleyen ordu birlikleriyle DEAŞ militanları arasında çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını ifade etti.

Bu arada, Salahaddin Operasyonları Birimi tarafından yapılan açıklamada, Salahaddin kentindeki Şeyyal el-İbli ve Şeyyal el-İmam köylerinin DEAŞ'tan geri alındığı kaydedildi.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de hava desteği sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :