Muhasebe Haftası

Muhasebe Haftası

ASMMMO Başkanı Okkalı:- "Muhasebeci ve mali müşavirlerin hak ettiği değeri alabilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor"

ANKARA (AA) - Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, muhasebeci ve mali müşavirlerin hak ettiği değeri alabilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.

Okkalı, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mesleğin yasal statüye kavuşmasının 26. yılını kutlayacaklarını hatırlattı.

Muhasebe Haftası'nda birçok etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Okkalı, başta meslek mensupları olmak üzere tüm çalışanların haftasını kutladı.

"Muhasebeci ve mali müşavirlerin hak ettiği değeri alabilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" ifadesini kullanan Okkalı, şunları kaydetti:

"Çözülmesi gereken çok ciddi sorunlar var. Sorunları odaların veya üst birliğimizin tek başına çözmesi mümkün değildir. Bunların çözümü için birlikte çalıştığımız Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa vergi, sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile yasa yapıcıların birlikte hareket etmesi zarurettir."

Okkalı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Hazine Müsteşarlığı gibi ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumlarının da meslek mensuplarından hizmet aldığını ve devletin ekonomi çarkının çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarının payının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ülkeye, mesleğe ve meslektaşlarına sahip çıktıklarını belirten Okkalı, "Biriken sorunlar ve angaryaların bir an önce meslektaşlarımızın omuzlarından kaldırılması, mesleğimiz, meslektaşımız için önemli olduğu kadar ekonominin ve devletimizin vergi gelirlerinin tahsili için de hayati önem taşımaktadır. Bu vesileyle bir kez daha vergi haftasını kutlar, geleceğe umutla bakan, mesleğini daha özveri ve aşkla yapan meslektaşların arttığı, fedakarca çalışan meslektaşlarımızın mutlu, huzurlu ve emeklerinin karşılığını alabildiği bir yıl temenni ederim" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler