Mithatpaşa-Meşrutiyet üst geçidi kaldırılacak

Mithatpaşa-Meşrutiyet üst geçidi kaldırılacak

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda, Mithatpaşa ve Meşrutiyet caddelerinin kesişiminde yer alan üst geçidin söküm işlemlerine yarın gece başlanacak- Söküm işlemleri nedeniyle Meşrutiyet Caddesi'nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem So

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda, Mithatpaşa ve Meşrutiyet caddelerinin kesişiminde yer alan üst geçidin söküm işlemlerine yarın gece başlanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kızılay bölgesindeki yaya üst geçitlerinin yenilenmesi veya kaldırılması" kararı gereğince Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik akışını engellememek, yaya ve sürücülerin de güvenliğini tehlikeye atmamak için üst geçidin söküm işlemini yarın gece başlatacak. Söküm işlemleri, 6 Mayıs Cumartesi ve 7 Mayıs Pazar günleri de sabah saatlerine kadar çalışılarak tamamlanacak.

Söküm işlemleri nedeniyle Meşrutiyet Caddesi'nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem Sokak arasında kalan kısmı ile Mithatpaşa Caddesi'nin Kızılırmak-Yüksel caddeleri arasında kalan kısmı üç gün süreyle 22.00-06.00 saatlerinde taşıt trafiğine kapatılacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden alternatif güzergahları kullanmalarını isteyerek, üst geçidin söküm işleminin tamamlanmasıyla trafik akışının 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren normale dönmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesince, söküm öncesinde üst geçide asılan duyuruyla vatandaşlar bilgilendirildi ve üst geçit yaya ulaşımına kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar yayaların kullanımına açık olan Mithatpaşa Caddesi'ndeki iki üst geçidi yıprandığı gerekçesiyle daha önce kaldırmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :