Mısır'da "yoksulluk ve fiyat pahallılığı"gerekçesiyle gösteri düzenlendi

Mısır'da "yoksulluk ve fiyat pahallılığı"gerekçesiyle gösteri düzenlendi

KAHİRE (AA) - Mısır'ın çeşitli kentlerinde "yoksulluğun arttığı ve fiyatların pahallandığı" gerekçesiyle gösteriler düzenlendi.Darbeyi Ret ve Meşruiyete...

KAHİRE (AA) - Mısır'ın çeşitli kentlerinde "yoksulluğun arttığı ve fiyatların pahallandığı" gerekçesiyle gösteriler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla Kahire, Giza, İskenderiye, Buhayra, Şarkiyye, Dekahliye, Dimyat, Kefr eş-Şeyh, El-Feyyum, Beni Suveyf ve Minya'da yapılan gösterilerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterleri, Mısır bayrakları ve Rabia işaretleri taşındı.

Yaşam şartlarının kötüleştiğini, gıda fiyatlarının arttığını ve tüketim hizmetlerinden desteğin kaldırıldığını ifade eden göstericiler, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı sloganlar attı. Göstericiler, siyasi tutukluların serbest bırakılmamasını da kınadı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin "Katil düşsün, pahalılık son bulsun" çağrısına destek veren Mısırlılar geçen hafta da Giza, İskenderiye, Buhayra, Port Said, Şarkiyye, Minufiye, Dekahliye, Dimyat, Kefr eş-Şeyh, El-Feyyum, Beni Suveyf ve Minya'da gösteriler düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :