Mısır'da 13 çocuk hakkında beraat kararı

Mısır'da 13 çocuk hakkında beraat kararı

Çocuk Mahkemesi, izinsiz gösteriye katılma suçlamasıyla yargılanan 13 çocuk hakkında beraat kararı verdi

KAHİRE (AA) - Mısır'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçişi nedeniyle düzenlenen gösteride gözaltına alınan ve yaşları 12 ila 15 arasında değişen 13 çocuk hakkında Çocuk Mahkemesinin beraat kararı verdiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan sanıkların avukatı Samih Semir, "Abbasiye'deki Çocuk Mahkemesinin Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki deniz sınırının yeniden çizilmesi nedeniyle düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları için tutuklanan, yaşları 12 ila 15 arasında değişen 13 çocuk hakkında beraat kararı verdi." dedi.

Semir, çocukların 25 Nisan'da gözaltına alındıklarını ve 13 Mayıs'ta da Çocuk Mahkemesine sevk edildiklerini hatırlattı.

Avukat Semir, çocukların 5'inin mahkemede hazır bulunduğunu, geri kalanın gıyaplarında yargılandıklarını ifade etti.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı.

Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :