"Milletimiz dünyaya örnek oldu"

"Milletimiz dünyaya örnek oldu"

Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bürge: - "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, iktidar ve muhalefetimizle çok güzel işler yapıldığını görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bir gecede darbe girişiminin ön

ÜSKÜP (AA) – CÜNEYT DAVUT - Makedonya'nın başkenti Üsküp’teki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, iktidar ve muhalefetimizle çok güzel işler yapıldığını görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bir gecede darbe girişiminin önüne geçildikten 45 gün sonra başka bir ülkede, yani Suriye Cerablus'ta, mağdur ve mazlumların imdadına yetişen başka bir örnek yok." dedi.

IBU'nun, Üsküp Eğitim Kültür Vakfına bağlı yeni kampüs çalışmalarının takibini yapmak için Makedonya'da bulunan Bürge, IBU ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu.

İnşaatı devam eden kampüsün hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirten Bürge, IBU'nun 2012-2013 akademik yılında Şanghay kriterlerine göre en başarılı üniversite seçildiğini anımsatarak, "Hedefimiz, IBU'nun Balkanların merkezi olarak gösterilen Üsküp'te eğitim dili İngilizce olan ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile denklik sorunu yaşamayan bir üniversite olmasıdır. Burada iyi insan yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Günümüz dünyasının her zamankinden fazla iyi insana ihtiyacı olduğuna işaret eden Bürge, "Üniversiteler, vatanına ihanet edecek insanların yetiştirildiği yerler olmamalı. Gülen yüzlerin altında, ülkeme nasıl dinamit koyarım anlayışı olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

- "Milletimiz dünyaya örnek oldu"

Bürge, Türkiye'de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, FETÖ'nün Makedonya'da faaliyet gösteren eğitim kurumlarının varlığına dikkati çekti.

Türkiye-Makedonya Meclisi'nde Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Genel Merkezi'nde Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı görevlerine devam ettiğini anlatan Bürge, "Balkan coğrafyasında dost ülkelerin yöneticileriyle buluşuyoruz. Bir yandan üniversite çalışmalarını takip ederken bir yandan FETÖ'nün hainliklerini anlatıyoruz." diye konuştu.

Bürge, ülkedeki belediye başkanlıkları ve bakanlıklarla görüştüklerini belirterek, FETÖ'nün Türkiye'ye getirmeye çalıştığı bu karışıklığı anlattıklarını ifade etti.

Üniversitelerin bilim, eğitim ve kültürün öğretildiği yerler olduğuna işaret eden Bürge, IBU'da dünyanın farklı yerlerinden gelen gençlerin eğitim gördüğünü söyledi.

Bürge, IBU'da okuyan gençleri "kendi ülkesinin çiçeği" şeklinde nitelendirerek, "IBU da bir vazodur. Vazo içerisinde olan bu çiçekleri zenginlik ve güzellik olarak değerlendiriyorum." dedi.

IBU'ya hem Türkiye'nin hem de Makedonya'nın sahip çıktığını anlatan Bürge, "Cumhurbaşkanı Erdoğan mazlum ve mağdur olan coğrafyalara elini uzatmaya çekinmeyen bir liderdir. 15 Temmuz'da yaptığı çağrı üzerine darbenin önü kesildi. Aziz milletimiz bayrağını eline alarak tankların ve helikopterlerin karşısına çıktı. Milletimiz dünyaya örnek oldu." diye konuştu.

- "FETÖ'ye karşı somut adımlar atılsın"

Bürge, inşaatı devam eden kampüste, yaklaşan akademik yılda öğrencilerin eğitim almaya başlayabileceğini belirterek, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde yapılan kampüsün 6 binden fazla öğrenci kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

FETÖ'ye karşı Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk'ta çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Bürge, konu hakkında bir an önce somut adımların atılması temennisinde bulundu.

Bürge, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin yoluna devam ettiğini aktararak, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, iktidar ve muhalefetimizle çok güzel işler yapıldığını görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bir gecede darbe girişiminin önüne geçildikten 45 gün sonra başka bir ülkede, yani Suriye Cerablus'ta, mağdur ve mazlumların imdadına yetişen başka bir örnek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un Erdoğan'ın özel davetlisi olarak geldiğini anımsatan Bürge, Türkiye'nin yaşadıklarını ve "gülen yüzlerin arkasındaki hainliğin" dost ülkelerde yaşanmaması için bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Bürge, üniversiteden sonra lise açmayı planladıklarını ifade ederek, "Bize, FETÖ okullarına çocuklarını göndermek istemeyen ailelerden talep geliyor. Alternatiflerin üretilmesini istiyorlar. Bu da bizi teşvik ediyor. Mütevelli heyeti olarak biz de bu çalışmaların içerisinde yer almak istiyoruz." dedi.

FETÖ ile bağlantılı okullardan IBU'ya gelen öğrenci olmadığını söyleyen Bürge, "Onlar kendilerinin bilinçli olduğunu göstermeye çalışıyor. Bunlar ötelemedir. Kendilerinden başkasına yaşam tanımayan felsefeleri var. 2006 yılında faaliyete başlayan üniversiteye, FETÖ'ye bağlı Yahya Kemal Koleji'nden gelen bir tane öğrenci yok." değerlendirmesinde bulundu.

Bürge, FETÖ'ye karşı verilen mücadelede öğrencilerin suçlanmaması ve kurban edilmemesi gerektiğine işaret ederek, ailelerin FETÖ'ye karşı tutumlarının farkında olduklarını kaydetti.

FETÖ'ye bağlı okullardan IBU'ya öğrenci gelmesi durumunda son derece dikkatli davranacaklarını söyleyen Bürge, "Öğrenci gelmesi durumunda ailesini araştırmadan IBU'da ilgili öğrencileri değerlendirmeyi düşünmem." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler