Metrolojide farkındalık artırılacak

Metrolojide farkındalık artırılacak

ANKARA (AA) - Metroloji alanında farkındalığın artırılması amacıyla, kamu spotları, tanıtım filmleri, afiş ve broşürler hazırlanıp yayınlanacak.Ulusal...

ANKARA (AA) - Metroloji alanında farkındalığın artırılması amacıyla, kamu spotları, tanıtım filmleri, afiş ve broşürler hazırlanıp yayınlanacak.

Ulusal Metroloji Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) ile ilgili 18/6/2015 Tarihli ve 2015/29 Sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye'nin ölçme ile ilgili bir bilim dalı olan metrolojide öncü ülkeler arasında yer alması amacıyla, kamu spotları, tanıtım filmleri, afiş ve broşürlerle bu alanda farkındalık artırılacak ve konunun aktörleri arasında koordinasyon sağlanacak. 

Metroloji altyapısı güçlendirilerek, eğitim-öğretim programları geliştirilip, yaygınlaştırılacak. Bu doğrultuda, metroloji alanında denetim ve kontrol hizmeti veren personel eğitilecek, ulusal ölçüm standartları geliştirilerek ihtiyaç duyulan uluslararası rehber dokümanlar Türkçe'ye kazandırılacak. 

Ayrıca, metroloji sistemine Ar-Ge faaliyetleriyle katkıda bulunarak ölçüm cihazları ve ekipmanları üretebilen bir sanayinin gelişiminin sağlanması da hedefleniyor. 

Bu kapsamda, Uluslararası Birimler Sistemi'ne yönelik araştırmalar desteklenecek ve aktif katılım sağlanacak. Ülke için öncelikli alanlarda (biyomedikal, nanoteknoloji vb.) metroloji konusunda Ar-Ge projeleri sayısı artırılırken, yerli üretimi olmayan ölçüm cihazları ve ekipmanlarının yurt içinde üretilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı