Merhum Alparslan Türkeş, Kadir Mısıroğlu'na teşekkür etmiş

Merhum Alparslan Türkeş, Kadir Mısıroğlu'na teşekkür etmiş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunması gündemin ilk sırasında bulunmaya devam ediyor.

Ziyareti en sert dille eleştiren isimlerin başında ise MHP lideri Devlet Bahçeli geliyor.

BAHÇELİ: FESLİ PROVOKATÖR... 

Bahçeli meclisteki grup konuşmasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Bir yandan bunlar olurken, Diyanet İşler Başkanı'nın esef verici ziyareti gündeme oturmuştur. Cübbesini giyip, eline hediyesini alığ fesli Türk düşmanını ziyarete gitmiştir. Bunun hasta ziyareti olduğu Diyanet tarafından açıklanmıştır. Kimin, nerede, kimle düşeceği bizim tartışacak konumuz değildir. Fesli provakötürü ziyaretin tarihi manidardır. Diyanet İşleri Başkanı sorarım sana, bula bula 9 Kasım'ı mı buldun? Diğer günler torbaya mı girdi? Mustafa Kemal'e saldıran şahsı 9 Kasım'da ziyaret neyin nesidir? Yunan galibiyetine şükür diyen fesli münafığı 9 Kasım'da ziyaret etmek arka çıkmak, yanında olmak değil midir? Ne istiyorsunuz Cumhuriyet'ten. Diyanet İşleri'nin görevi, vatansızları anma görevi değildir. Diyanet İşleri Başkanı'nın erdemli davranması ve gereğini derhal yapması temennimdir.'' ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların ardından Kadir Mısıroğlu'na tepkilerin dozu da gittikçe artmaya başladı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'TEN MISIROĞLU'NA MEKTUP

Ancak ortaya çıkan bir belge MHP'nin geçmiş dönemlerde Kadir Mısıroğlu'yla olan yakın ilişkisini de gözler önüne serdi. Belgeye göre MHP'nin efsane Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Mısıroğlu'nun kendisine gönderdiği kitabına cevaben bir teşekkür mektubu kaleme aldı.

''MUHTEREM KARDEŞİM'' ŞEKLİNDE BAŞLIYOR

''Muhterem kardeşim'' ifadesiyle başlayan mektupta Türkeş, Mısıroğlu'nun gönderdiği Lozan Zafer mi, Hezimet mi? isimli kitabı için teşekkürlerini ve iyi dileklerini dile getiriyor.

İşte o mektup...