"Melih Gökçek bugün istifa edecek, yerine de Bekir Yıldız gelecek!"

"Melih Gökçek bugün istifa edecek, yerine de Bekir Yıldız gelecek!"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bugün istifa etmesine kesin gözüyle bakıldığı iddia edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili son dakika haberleri ardı ardına geliyor.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Melih Gökçek’in bu akşamüzeri istifasını açıklayabileceği AKP’li Belediye Meclis üyeleri tarafından da açıklandı.

Öztürk, Melih Gökçek’ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının ise Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız olduğunu iddia ediyor. Yıldız halen Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili görevini sürdürüyor.

ALTINDAĞ VE KEÇİÖREN BAŞKANLARININ İSMİ DE GEÇİYORDU

Gökçek’ten boşalacak koltuk için daha önce Altındağ, Sincan ve Keçiören Belediye başkanlarının adı geçtiğini hatırlatan Öztürk'ün haberinde, Bu isimlerin yerine Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden olan, aynı zamanda belediye meclisinde AKP Grup Başkanvekili olan Bekir Yıldız’ın seçilmesinin öne çıktığı ileri sürüldü.

Öztürk haberinde, Melih Gökçek’e yakın isimlerin “Ne olacağını bizler de bilmiyoruz. Başkan kimseyle de bu konuları konuşmuyor” dediklerini de belirtiyor...

BEKİR YILDIZ KİMDİR?

Bekir Yıldız İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı.1962’de Bozatlıpaşa İlkokulunu, 1965’de Nazmi Toker Ortaokulunu bitirdi. Kayseri Lisesi’nden 1969 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Galatasaray İnşaat Fakültesi’nden 1976 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği (M.T.T.B.) Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 21 dalda faaliyet gösteren M.T.T.B. Spor Kulübü Başkanlığını yaptı. 6 branşta Türkiye çapında müsabakalara katılarak ödül aldı.

Öğrencilik yıllarında sporun yanı sıra tiyatro, sinema ve fotoğrafçılık üzerine çalışmalar yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’nde ‘kontrol mühendisi’ olarak görev yaptı. Bu süre içinde Türkiye’de meydana gelen depremleri inceleme imkanı buldu. Askerliğini İzmir Gaziemir’de Ulaştırma Teğmeni olarak 1978 yılında tamamladı. Askerlik dönüşü Erciyes Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı’nda görev aldı. Daha sonra müteahhit ve inşaat mühendisi olarak Kayseri ve ilçeleriyle birlikte Mersin, Antalya, Ankara ve İstanbul'da birçok yapıda görev aldı.