Meksika'da eğitim reformu protestosu

Meksika'da eğitim reformu protestosu

Hükümet yetkilileri, öğretmenler sendikası temsilcileriyle bir araya geldi

MEXICO CITY (AA) - Meksika hükümeti, ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde eğitim reformunu protesto eden öğretmenler sendikası CNTE temsilcileriyle görüştü.

Mexico City'de hükümet yetkilileriyle bir araya gelen öğretmenler, gözaltında bulunan sendika liderlerinin serbest bırakılması ve eğitim reformu uygulamasının durdurulmasını talep etti.

Meksika İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong toplantı sonrası yaptığı açıklamada, reformların, devletin uygulaması gereken yasalar olduğunu toplantı sırasında açıkça belirttiğini söyledi.

Chong, öğretmenlerin diğer talepleriyle ilgili bir soruya ise anlaşma konusunda açık kapı bırakıldığını söyleyerek yorum yapmaktan kaçındı.

Beş saat süren toplantının ardından taraflar arasında pazartesi günü tekrar görüşme konusunda anlaşma sağlandı.

Meksikalı yerlilerin yoğunlukta olduğu Oaxaca eyaletinin Nochixtlan kentinde eğitim reformunu protesto eden sendika üyeleriyle polis arasında pazar günü çıkan çatışmada altı kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Juchitan kentinde pazartesi günü düzenlenen gösterilerde ise iki kişi hayatını kaybetmişti.

Eyaletin İçişleri Bakanı Adolfo Regino Montes ve Çalışma Bakanı Daniel Gutierrez, grevdeki öğretmenlere destek ve güvenlik güçlerinin sert müdahalesine tepki için istifa etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler