MEB heyeti Kosova'da

MEB heyeti Kosova'da

MEB heyeti, Priştine ve Prizren'deki temasları kapsamında, Balkan ülkelerinde görev yapan eğitim müşavirleriyle bir araya geldi

PRİŞTİNE (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) heyeti, Kosova, Bulgaristan, Romanya ve Arnavutluk'un eğitim müşavirleriyle görüştü.

MEB Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile beraberindeki heyet, Kosova'daki resmi temasları kapsamında başkent Priştine ve Prizren şehirlerinde toplantı ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı heyeti, Balkan ülkelerinde görev yapan eğitim müşavirleriyle bir araya geldi. Enstitünün ev sahipliğine yapılan görüşmelerde ikili işbirliği konuları ele alındı.

Açıklamada toplantıya ilişkin görüşlerine yer verilen Kocabıyık, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk ve Kosova'daki eğitim müşavirlerinin katıldığı toplantıların etkin ve işlevsel hizmet üretimine katkı sağladığını belirtti.

Bülent Çiftçi de toplantıların bereket, fikir ve uygulama birlikteliği sağladığını kaydetti.

Açıklamada, MEB heyetinin ziyaretlerine Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın da katılım sağladı, yapılan görüşmeler neticesinde hem somut çıktıların alındığı hem de gelecek dönemde yapılacak uygulamalarda sürdürülebilirliğin hedeflendiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :