Marmarabirlik'in örnek projesi

Marmarabirlik'in örnek projesi

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:- "Sıfır atık prensibiyle çalışan elektrik üretim tesisimizin dünyada bir ilk olması Marmarabirlik ortaklarının gurur kaynağıdır"

BURSA (AA) - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Zeytin Atıklarından Elektrik Üretme Projesi'ne ilişkin, "Sıfır atık prensibiyle çalışan elektrik üretim tesisimizin sektörün geleceği açısından örnek bir proje olması ve dünyada bir ilk olması Marmarabirlik ortaklarının gurur kaynağıdır" ifadesini kullandı.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü heyeti, birliğe inceleme ve çalışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, kooperatif işlemlerinin daha hızlı ve etkin şekilde yürütebilmesi için uygulanan Kooperatif Bilgi Sistemine (KOOPBİS) ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Marmarabirlik'in Zeytin Atıklarından Elektrik Üretme Projesini de inceleyen heyet, projenin kara suyun arıtılması konusunda dünyaya örnek olacağına işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, bakanlık heyetinin inceleme ve çalışma yapmak üzere birliği ziyaret etmesinin, kooperatifçiliğin temsiliyeti ve birliğin geleceği açısından önem taşıdığını belirtti.

Asa, zeytin atıklarından enerji üretimi projesine ilişkin, "Sıfır atık prensibiyle çalışan elektrik üretim tesisimizin sektörün geleceği açısından örnek bir proje olması ve dünyada bir ilk olması Marmarabirlik ortaklarının gurur kaynağıdır. Son 5 yıldır Ar-Ge'ye büyük önem verdik ve Marmarabirlik'in geleceğini şimdiden planlamaktayız. Bu kapsamda yenilenebilir enerji projelerimize de devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Heyete başkanlık eden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Sepetçi de önemli başarılara imza atan Marmarabirlik'in, dijital kooperatifçiliğe öncülük yapmasının kooperatifçiliğin geleceği bakımından çok önemli olduğunu bildirdi.

Sepetçi, Marmarabirlik'in geliştirdiği enerji üretimi projesinin dünyaya örnek olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Marmarabirlik, zeytinyağının en büyük sorunu olan kara suyun arıtılması için çevresel bir çözüm üretmiştir. Proje, çok yaygın olan üç fazlı sistemle üretimde ortaya çıkan kara suyun bertarafı için doğaya saygılı bir çözüm sunmaktadır. Proje ile kara su tamamen bertaraf edilerek aynı zamanda enerji üretiminde kullanılmaktadır. Fosil kaynakların azalmakta olduğu ve çevre hassasiyetinin arttığı günümüzde yenilenebilir enerji üretimi gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Tesis aynı zamanda kendi alanında bir ilk olma özelliğine de sahiptir. Projenin UZK aracılığıyla dünyaya tanıtımı için gayret harcayacağım."

Açıklamada, Sepetçi'nin, bir süre önce Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktör Yardımcılığına seçildiği de ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler