Madagaskar'daki saldırı

Madagaskar'daki saldırı

Hükümet: "Başkentte 2 kişinin öldüğü, 91 kişinin yaralandığı Mahamasina Stadyumu'nda düzenlenen el bombalı saldırı önceden planlanmış"

ANTANANARİVO (AA) - Madagaskar hükümeti, başkentte 2 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının önceden planlanan bir eylem olduğunu bildirdi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, bağımsızlığın 56'ncı yıl dönümü kapsamında başkent Antananarivo'daki Mahamasina Stadyumu'nda düzenlenen kutlamalar sırasında meydana gelen patlamanın, el yapımı bombadan kaynaklandığı ve planlığı olduğu kaydedildi. Söz konusu olayda 2 kişinin öldüğü ve 91 kişinin yaralandığı ifade edildi.

AA muhabirinin ulaştığı hastane kaynakları ise yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği bilgisini verdi.

Öte yandan Başbakan Olivier Mahafaly Solonandrasana, Joseph Ravoahangy Andrianavalona (HJRA) Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Burada konuşan Solonandrasana, benzer saldırıların bir daha yaşanmaması için hükümetin sıkı önlemler aldığını belirtti. Polis kaynakları ise olayın faillerinin henüz bulunamadığını dile getirdi.

Daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 2 kişinin öldüğü, 72 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

- Ülkedeki şiddet olayları artıyor

Muhalif Senatör Lylison Rene de Rolland için bir ay önce çıkarılan tutuklama kararının ardından ülkedeki şiddet olayları arttı. Eski Devlet Başkanı Andry Rajoelina'ya yakınlığıyla bilinen ve güvenlik güçlerince uzun süredir aranan Rene de Rolland, devletin güvenliğini tehdit etmekle suçlanıyor.

Ulusal basının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, başkentte hafta sonu kimliği belirsiz bir kişi tarafından Senato Sarayı'na el bombası atılmış, Anosy bölgesindeki Ulusal İstatistik Enstitüsü binasına da benzer bir saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmadığı belirtilmişti.

Anosy bölgesinde Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina'nın göreve başladığı 24 Ocak 2014'te de bir saldırı yapılmıştı. Saldırıda 1 kişi ölmüş ve 37 kişi yaralanmıştı. Olayı aydınlatmak için soruşturma başlatılmış ancak saldırıyı kimin yaptığına ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :