Libya'daki DAEŞ operasyonları

Libya'daki DAEŞ operasyonları

ABD ve Libya'ya ait savaş uçakları Sirte'de DAEŞ'e hava saldırıları düzenlerken, UMH'ye bağlı birlikler örgütün kentteki son kalesine doğru ilerliyor- Hükümet güçleri ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda hükümet güçlerinden 3 kişi öldü, 20 kiş

TRABLUS (AA) - ABD ve Libya'ya ait savaş uçaklarının Sirte kentinde terör örgütü DAEŞ'e 5'er hava saldırısı düzenlediği ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin örgütün kentteki son kalesine doğru ilerlediği bildirildi.

Libya hava operasyonları sözcüsü Muhammed Kannunu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD ve Libya'ya ait savaş uçaklarının Sirte'de DAEŞ'e hava saldırıları düzenlediğini söyledi.

Kannunu, DAEŞ'e yönelik hava saldırılarının 5'inin ABD, 5'inin de Libya savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

- UMH'ye bağlı birlikler kentte ilerliyor

UMH'ye bağlı "El-Bunyan el-Mersus" operasyonu basın ofisinden yapılan açıklamada da UMH'ye bağlı birliklerin DAEŞ'in kentteki son kalesine doğru ilerlendiği ifade edildi.

Öte yandan, operasyon için kentte kurulan sahra hastanesinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, UMH'ye bağlı birlikler ile DAEŞ militanları arasında bugün çıkan çatışmalarda hükümet güçlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sirte'nin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adıyla bir operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Ancak bu tarihten itibaren DAEŞ'in tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ne girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :