Leverkusen'de Kutlu Doğum programı

Leverkusen'de Kutlu Doğum programı

IGMG Köln Bölge Başkanı Batır:- "Almanya'da bin kadar mülteci kampına yapılan saldırının failleri bulunamıyor, otobüsten indirilip hakaret ve tacize uğrayan sığınmacı çocuk ve kadınların durumu düzeltilmiyor, ateşe verilen yüzlerce cami ve derneği kundakl

LEVERKUSEN (AA) - Almanya'nın Leverkusen kentinde "Efendimizin İzinde" adlı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından Leverkusen Simidt Arena'da düzenlenen programda konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Hazreti Muhammed'in örnek hayatının insanlık aleminin yolunu aydınlattığını söyledi.

Bugün her zamankinden daha çok Hazreti Muhammed'i anlamaya ve onun izinden gitmeye ihtiyaç olduğunu belirten Ergün, "O, 'Kıyametin koptuğunu görseniz dahi elinizdeki fidanı dikin' diyerek çevreyi koruyan, 'İnsana hizmet etmek en büyük fazilettir' diyen ve cihadı insana hizmet etmek olarak tarif eden, ayrıştırmayı değil bütünleştirmeyi, nefret ettirmeyi değil müjdelemeyi, korkutmayı değil sevdirmeyi, tahrip etmeyi değil iman etmeyi, dışlamayı değil kucaklamayı İslam'ın temeli olarak öğreten alemlerin efendisiydi" dedi.

IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır da batılı ülkelerin mülteci politikalarını eleştirerek savaştan kaçarken Ege Denizi'nde boğularak can veren çocukları hatırlattı. Batır, deniz muharebelerinde bile bu türlü bir trajedinin yaşanmadığına işaret ederek sığınmacılara kapılarını kapatmak isteyen batılı politikacıları kınadı.

Batır, Avrupa ülkelerinin ilk başta şov yapmak için mültecileri bandolarla karşıladığını, sayıları artınca ise ırkçılık fitilinin ateşlenip mülteci kamplarının ateşe verildiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Buna karşın ülkemize 3 milyon sığınmacı gelmesine rağmen üstün bir misafirperverlik sergiledik. Yılbaşı eğlencelerinde suç işleyenler anında tespit edilip cezalandırılırken bin kadar mülteci kampına yapılan saldırının failleri bulunamıyor, otobüsten indirilip hakaret ve tacize uğrayan sığınmacı çocuk ve kadınların durumu düzeltilmiyor, ateşe verilen yüzlerce cami ve derneği kundaklayan kişiler tespit edilemiyor ve cezalandırılmıyor."

Mısır devlet kari Dr. Ahmed Naina'nın Kur'an-ı Kerim'den sureler okuduğu gecenin sonunda ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu ile salonu dolduranlar hep bir ağızdan dualar etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler