Kuzey Kore'den füze denemesi

Kuzey Kore'den füze denemesi

Orta menzilli füzelerden biri Japon Denizi'ne düştü

SEUL (AA) - Kuzey Kore'nin iki orta menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.

Yonhap haber ajansının Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından bir yetkiliye dayandırarak yayımladığı haberde, Kuzey Kore'nin yerel saatle 08.00'de fırlattığı orta menzilli Rodong füzelerinden birinin Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi.

Füzelerden birinin Kuzey Kore'nin batısındaki Güney Hwanghae kentinden fırlatıldığı ve yaklaşık bin 300 kilometre yol aldığı kaydedildi.

ABD Stratejik Komutanlığından yapılan açıklamada da diğer füzenin fırlatıldıktan hemen sonra meydana gelen patlama nedeniyle başarısız olduğu ifade edildi.

Seul ve Washington yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD'ın (Terminal Yüksek İrtifa Savunması) gelecek yıl sonuna kadar Güney Kore'nin Seongju kasabasına konuşlandırılacağını açıklamıştı.

ABD'nin THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini savunuyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, haziran ayında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin 27-28 Nisan ve 31 Mayıs'ta başarısız olan balistik füze denemelerini kınayarak bu ülkeye uygulanan yaptırımların artırılabileceği uyarısında bulunmuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler