Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları

Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin ABD'den gelen herhangi bir tehdide göğüs germeye hazır olduğunu söyledi

Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi'nin 70. kuruluş yıldönümü, başkent Pyongyang'da Kim Il Sung Meydanı'nda düzenlenen askeri törenle kutlanıyor. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un başkanlık ettiği geçit resmi, renkli görüntülere sahne olurken, binlerce askerin katıldığı törende zırhlı araçlar alayı, uçaklar ve görücüye çıkarılan balistik füzelerle gövde gösterisi yapıldı. 

Kim, ülkede bugüne kadar yapılan en büyük kutlamalardan biri olması beklenen törende yaptığı konuşmada, "Devrimci güçlerimiz, Amerikan emperyalistlerinin istediği herhangi türden bir savaşa karşılık vermeye hazır" ifadesini kullandı. 

Kuzey Kore lideri, "Kore Halkın Ordusu'nun, Songun (Önce Ordu) politikaları çerçevesinde en büyük devimci güç, ülkesinin nüfuz edilemez bir kale ve küresel bir askeri kuvvet haline geldiğini" belirtti.

Kim'in konuşması birçok kez alkışlarla kesilirken, ülkeyi ziyaret eden Çin Komünist Partisi üst düzey yetkilisi Liu Yunşan'ın geçit töreninde Kuzey Kore liderinin yanında yer aldığı görüldü. 

Törene herhangi bir dünya liderinin katılmadığı da dikkati çekti.

Bu arada Liu Yunşan'ın Kim ile dün yaptığı görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in mektubunu Kuzey Kore liderine ilettiği belirtildi. Liu'nun, Çin'in, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik müzakereleri yeniden canlandırmak için çalışmaya hazır olduğunu aktardığı da kaydedildi. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı