Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, İstanbul'da

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, İstanbul'da

Topçu: "Saldırıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi, birkaç gün içinde ilgililer tarafından açıklanacak"

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Saldırıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi, birkaç gün içinde ilgililer tarafından açıklanacak" dedi.

Pendik'teki Muhsin Yazıcoğlu Ortaokulu'nu ziyaret eden Topçu'yu okula gelişinde Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Okul Müdürü Mehmet Ali Sezer karşılandı.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin okula verilmesinden dolayı teşekkür etmek için ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Topçu, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, şunları söyledi:

"Süper ülkelerin başına gelen felaketlerin bir benzeri de bizim başımıza geldi. Milletçe tekrar başımız sağolsun. Bu, devlete, millete ve demokrasiye yapılmış bir saldırıydı. Bundan evvelki saldırıların amacında olduğu gibi bir tek amacı var. Birileri 100 yıl evvel bizim medeniyet coğrafyamızda bir ameliyat yaptı, cetvelle haritalar belirlediler. Şimdi 100 yıl sonra kendi ihtiyaçları doğrultusunda medeniyet coğrafyamızda tekrar bir harita belirleme çabasındalar. Onun için medeniyet coğrafyamızı ameliyat masamıza yatırdılar. Kaç senedir gözümüzün önünde görüyoruz. Milyonlarca insan öldü, milyonlarca insan evinden barkından oldu. İstiyorlar ki işte bu noktada Türkiye diz üstü çöksün, o ameliyat masasında Ankara olmasın, onlar kendi menfaatlerine kendi çıkarlarına göre belirlesinler. Ama şunu unutuyorlar, bu milletin ilahi bir kaderi var. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ne yaptıysa Allah'ın izniyle yine onu yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde dedelerimizin yaptığı gibi o gün neyi yaptıysak bugün de onu yapacağız."

Bakan Topçu, "5 milyon hane birbirine kız alıp vermiş, kanımız kanımıza kaynaşmış. Bin yıldır da aynı medeniyet havuzunda kaynıyoruz. Bu bölücü terör bizim coğrafyamızda ameliyat peşinde olan güçlerin kullandığı bir maşadır. Bölücü terör örgütü Kürdün de Türkmenin de Çerkezin de Lazın da Alevinin de Türk milletinin tamamının da düşmanıdır. Biz, bir ve beraber duracağız, bu oyunları boşa çıkartacağız. Bu kararlı iradeyi milletimizde görmek mümkün" diye konuştu.

Söz konusu saldırıların ABD, İngiltere, İspanya'da da olduğunu kaydeden Topçu, saldırıyla ilgili çalışmalardan son aşamaya gelindiğini, birkaç gün içinde ilgililer tarafından açıklanacağını bildirdi.

Topçu, okula Topkapı Sarayı Müzesi isimli bir kitap hediye ederken, müdür Sezer de Topçu'ya öğrencilerin yaptığı Arapça vav harfinin bulunduğu bir tablo sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı