Kudüs sokaklarında Peygamber coşkusu

Kudüs sokaklarında Peygamber coşkusu

Yarınki Mevlit Kandili nedeniyle yüzlerce Filistinli öğrenci Kudüs sokaklarında üniformalarıyla bando çalarak Mescid-i Aksa'ya yürüdü- Güneşli havanın hakim olduğu şehirde bando ekibini takip ederek Aksa'ya akın eden Filistinli ailelerin çocukları da avlu

KUDÜS (AA) - Mevlit Kandili vesilesiyle yüzlerce Filistinli öğrenci bando çalarak Mescid-i Aksa'ya yürüdü.

Doğu Kudüs'ün Selahaddin ve Sultan Süleyman caddeleri boyunca ellerinde taşıdıkları sancaklarla yürüdükten sonra Eski Şehir'in ana girişlerinden olan Şam Kapısı'ndan şehre giren bando ekibi, Kattanin (pamukçular) Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'nın avlusuna ulaştı.

Öğrencilerin, Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir müddet dolaştıktan sonra Kubbetu's Sahra'nın etrafında atılan turla son bulan yürüyüşü yaklaşık üç saat sürdü.

Ay takvimine göre Rebiu'l Evvel ayının 12'sine denk gelen Hz. Muhammed'in doğum gününü kutlamak için düzenlenen bu etkinliğe halk da yoğun ilgi gösterdi. Sokaklarda bando ekibini seyreden Filistinliler, öğrencilerin yürüyüşüne alkışlarla destek verdi ve birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Yürüyüş esnasında toplanan halka, havaya atılarak şeker dağıtıldı.

Güneşli havanın hakim olduğu şehirde bando ekibini takip ederek Aksa'ya akın eden Filistinli ailelerin çocukları da avluda oyun oynamanın keyfini çıkardı. Yüzlerce Filistinli çocuğun etrafa koşturarak oyun oynadığı Aksa avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

- "Çocuklarım Aksa ve Resulullah için burada"

Bando ekibinin arasındaki izci grubunda yer alan iki öğrencinin annesi Mirvet Hattab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in doğum günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe çocuklarının katılmasından gurur duyduğunu söyledi. Hattab, "Bugün benim için gurur verici bir gün. Çocuklarım Mescid-i Aksa ve Hz. Resulullah için burada." dedi.

Kudüs Bölgesi İzci Grupları Sorumlusu Mahir Muhammed Muhaysin de 1980’den bu yana her yıl Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Bu faaliyete her yıl Kudüslü 24 izci takımı ile katılıyorduk. Ancak işgal gücü, ırkçı ayrım duvarının öte tarafında kalan Kudüslü izci takımlarına bu yıl geçiş izni vermediği için sadece 10 izci takımı ile katıldık. Bugünkü takımlarımızda yaklaşık 1500 izci bulunuyor." diye konuştu.

- "Amacımız işgalcilere karşı gövde gösterisi yapmak"

Kandil vesilesiyle Aksa’ya geliş amaçlarından birinin de şehri işgal altında tutan İsrail güçlerine karşı gövde gösterisi yapmak olduğunu belirten Muhaysin, şunları kaydetti:

"İzcilik faaliyetlerine katılan çocuklarımıza ve gençlerimize bu toprakların ve üzerindekilerinin tamamının biz Filistinlilere ait olduğunun bilincini veriyoruz. İnşallah bir gün burada, Kudüs’ün surlarında, camilerinde, kiliselerinde Filistin bayrağını dalgalandıracağız. Arap ve Müslüman kardeşlerimize de pusulalarını Kudüs’e ve Mescid-i Aksa'ya çevirmeleri ve işgal gücüne buranın asıl sahiplerinin kim olduğunu göstermeleri çağrısında bulunuyorum. "

Muhaysin, Hz. Resulullah'ın doğum günü münasebetiyle İslam dünyasını da tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :