Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin 60. yılı

Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin 60. yılı

Türkiye'yi ziyaret eden Güney Kore heyeti, Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni gezdi- Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho:- "Türkiye'de 40'tan fazla şehri ziyaret ettim, birçok yeri gördüm ve inanılmaz derecede etkilendim. Bu yüzden de daha fazla Koreli uzma

ANKARA (AA) - Kore Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılı kapsamında düzenlenen "Anadolu Odise" programı kapsamında Ankara'ya gelen Güney Kore heyeti, Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle, 2017'nin "Türkiye-Kore Kültür Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesini amaçlayan program kapsamında ülkeye gelen Güney Kore heyeti, müze gezisi yaptı.

Eski Meclis Başkanı Hyong-O Kim'in yanı sıra Türkiye uzmanı, tarihçi, arkeolog, sanatçı ve basın mensuplarından oluşan 27 kişilik heyete, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo eşlik etti.

Heyet, müzeyi gezerek Anadolu tarihi hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Cho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle kapsamlı ve güzel bir etkinliği, ikili ilişkilerin 60. yılında düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cho, "Korelilerin Türkiye'yi daha iyi tanıması için böyle büyük bir program düzenledik. Aynı zamanda bizim uzmanlarımız da Kore'yi anlatıyor." dedi.

Etkinlik kapsamında 10 farklı tarihi yeri gezdiklerini anlatan Cho, gittikleri yerlerde çok iyi ağırlandıklarını belirtti.

Akşam düzenlenecek resepsiyonla programın kapanışını yapacaklarını söyleyen Cho, heyetin son olarak yarın Kore'de Savaşan Türkler Anıtı'nı ziyaret edip ülkeden ayrılacağını bildirdi.

Cho, programın, gelecek 60 yıl için ikili ilişkiler noktasında mihenk taşı olma niteliği taşıdığını ifade etti.

Türkiye-Kore Kültür Yılı kapsamında büyükelçilik olarak martta bazı etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Cho, 10 günlük "Anadolu Odise" programının ardından eylülde 100'den fazla Koreli sanatçının katılımının beklendiği büyük bir organizasyon daha yapacaklarını anlattı.

Cho, eylüldeki kültür etkinliğinde de özellikle ülkenin geleceği olan yeni nesille buluşacaklarını söyledi.

İki ülke arasında çok iyi düzeyde politik ve ekonomik ilişkiler bulunduğuna işaret eden Cho, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin kültür ve tarih alanında, özellikle de arkeoloji açısından büyüklüğünü göz önünde bulundurursak, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için daha çok alan var. Bu yüzden, kültür, tarih, arkeoloji, bu alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için elimden geleni yapacağım. Türkiye'de 40'tan fazla şehri ziyaret ettim, birçok yeri gördüm ve inanılmaz derecede etkilendim. Bu yüzden de daha fazla Koreli uzmanın Türkiye'ye gelip, buradaki uzmanlarla ortak çalışmalar yürütmesini istiyorum. Bu da ilişkileri geliştirebileceğimiz önemli bir alan. Bunun için elimden geleni yapacağım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :